Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki: Benedyktynki z Żarnowca

Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki: Benedyktynki z Żarnowca

magazyn kulinarny   b.o.
W skrócie:Remigiusz Rączka tym razem odwiedzi istniejący od 1589 roku klasztor benedyktynek w Żarnowcu na Kaszubach. Szef kuchni przygotuje śledzie w zalewie dyniowej, zupę dziadówkę oraz ciasteczka owsiane.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Znany śląski kucharz Remigiusz Rączka odbywa kulinarne podróże, odwiedzając polskie klasztory. Odkrywa przechowywane tam od wieków receptury. Widzowie będą mieli szansę dowiedzieć się, jakie smaki i dania spopularyzowali zakonnicy. Niektóre z przepisów prowadzący wypróbuje, czego efektem będą pyszne i pożywne potrawy.

Remigiusz Rączka tym razem odwiedzi klasztor benedyktynek w Żarnowcu na Kaszubach. Od 1589 roku siostry organizują tam rekolekcje, oprowadzają wycieczki, zajmują się ogrodem i sadem, a także prowadzą pracownię artystyczną. Szef kuchni przygotuje śledzie w zalewie dyniowej, zupę dziadówkę oraz ciasteczka owsiane.