Jakubiak rozgryza Włochy: Streetfood (4)
| W skrócie: | Prowadzący zgłębia tradycje Neapolu. Towarzyszy mu dwoje smakoszy lokalnych dań. W labiryncie uliczek i pod gołym niebem ekipa kosztuje specjałów. Odkrywa, że street food jest bogaty w ciekawe dania. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| czwartek, 27 listopada jutro |
9:35 | Stopklatka |
| piątek, 28 listopada pojutrze |
8:55 | Stopklatka |
Opis
Mistrz kulinarny Tomasz Jakubiak odwiedza słoneczne Włochy, aby przyjrzeć się miejscowym specjałom i pokazać, jak powstają najważniejsze składniki tamtejszej kuchni. W Toskanii bierze udział w zbiorze oliwek, a w Umbrii wybiera się na poszukiwanie trufli. Nie zabraknie wizyty w Lombardii słynącej z wybornej szynki prosciutto crudo. Kucharz zagląda też do serowarni, by zobaczyć, jak powstaje parmezan. Sam oczywiście także gotuje smakowite i aromatyczne włoskie potrawy.
Prowadzący zgłębia specyficzną aurę i tradycje kulinarne Neapolu. Towarzyszy mu dwoje smakoszy lokalnych dań. W labiryncie uliczek i pod gołym niebem ekipa kosztuje miejscowych specjałów. Odkrywa, że neapolitański street food jest bardzo bogaty w ciekawe dania, od wybornej pizzy po ryby i owoce morza.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Tomasz Jakubiak
gospodarz
Zobacz także
- Jakubiak rozgryza Włochy: Trufle (3) - magazyn kulinarny - czwartek, 27 listopada 8:55 i 1 późniejsza emisja
- Jakubiak rozgryza Włochy: Frutti di mare (5) - magazyn kulinarny - piątek, 28 listopada 9:35 i 1 późniejsza emisja
- Jakubiak rozgryza Włochy: Parmezan (1) - magazyn kulinarny - niedziela, 30 listopada 9:30
- Jakubiak rozgryza Włochy: Szynka parmeńska (6) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 1 grudnia 9:35 i 1 późniejsza emisja
- Jakubiak rozgryza Włochy: Oliwa (2) - magazyn kulinarny - niedziela, 7 grudnia 9:00
