Jakubiak rozgryza Włochy: Streetfood (4)

Jakubiak rozgryza Włochy: Streetfood (4)

magazyn kulinarny Polska 2022   od 12 lat
W skrócie:Prowadzący zgłębia tradycje Neapolu. Towarzyszy mu dwoje smakoszy lokalnych dań. W labiryncie uliczek i pod gołym niebem ekipa kosztuje specjałów. Odkrywa, że street food jest bogaty w ciekawe dania.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
czwartek, 27 listopada
jutro
9:35 Stopklatka
piątek, 28 listopada
pojutrze
8:55 Stopklatka

Opis

Mistrz kulinarny Tomasz Jakubiak odwiedza słoneczne Włochy, aby przyjrzeć się miejscowym specjałom i pokazać, jak powstają najważniejsze składniki tamtejszej kuchni. W Toskanii bierze udział w zbiorze oliwek, a w Umbrii wybiera się na poszukiwanie trufli. Nie zabraknie wizyty w Lombardii słynącej z wybornej szynki prosciutto crudo. Kucharz zagląda też do serowarni, by zobaczyć, jak powstaje parmezan. Sam oczywiście także gotuje smakowite i aromatyczne włoskie potrawy.

Prowadzący zgłębia specyficzną aurę i tradycje kulinarne Neapolu. Towarzyszy mu dwoje smakoszy lokalnych dań. W labiryncie uliczek i pod gołym niebem ekipa kosztuje miejscowych specjałów. Odkrywa, że neapolitański street food jest bardzo bogaty w ciekawe dania, od wybornej pizzy po ryby i owoce morza.

Zobacz także