Jakubiak rozgryza Polskę: Kapuśniak (1)
magazyn kulinarny Polska 2021
W skrócie: | Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych odsłonach. Szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych ciekawych odsłonach. Na rodzimych stołach od wieków pojawiają się bigos, żurek, gołąbki, pierogi, flaki czy pyzy. Prowadzący szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat. Potem przyrządza wybraną potrawę w trzech wariantach. Do tego, podróżując po Polsce, poznaje lokalne wersje dań, z którymi postanowił się zmierzyć.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Tomasz Jakubiak gospodarz
Zobacz także
- Jakubiak rozgryza Polskę: Żur (2) - magazyn kulinarny - wczoraj, 18 maja 23:45 i 1 późniejsza emisja
- Jakubiak rozgryza Polskę: Kapuśniak (1) - magazyn kulinarny - czwartek, 23 maja 14:50
- Jakubiak rozgryza Polskę: Bigos (3) - magazyn kulinarny - piątek, 24 maja 14:50 i 1 późniejsza emisja
- Jakubiak rozgryza Polskę: Pyzy (4) - magazyn kulinarny - piątek, 24 maja 15:25
- Jakubiak rozgryza Polskę: Schabowy (5) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 27 maja 14:50
- Jakubiak rozgryza Polskę: Gołąbki (6) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 27 maja 15:25
- Jakubiak rozgryza Polskę: Zrazy (7) - magazyn kulinarny - wtorek, 28 maja 14:50
- Jakubiak rozgryza Polskę: Flaki (8) - magazyn kulinarny - wtorek, 28 maja 15:25
- Jakubiak rozgryza Polskę: Golonka (9) - magazyn kulinarny - środa, 29 maja 14:50
- Jakubiak rozgryza Polskę: Pierogi (10) - magazyn kulinarny - środa, 29 maja 15:25