Jakubiak rozgryza Polskę 2: Grzyby (8)
magazyn kulinarny Polska 2021
| W skrócie: | Prowadzący ujawnia m.in. jak przygotować idealny polski rosół, chłodnik, grochówkę czy ozorki. Przyrządza własne wersje tych potraw, inspirując się przepisami lokalnych kucharzy i gospodyń. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| wtorek, 28 października pojutrze |
11:45 | Stopklatka |
| środa, 29 października za 3 dni |
11:05 | Stopklatka |
Opis
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych odsłonach. Szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Tomasz Jakubiak
gospodarz
Zobacz także
- Jakubiak rozgryza Polskę 2: Grochówka (6) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 27 października 11:05
- Jakubiak rozgryza Polskę 2: Placki (7) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 27 października 11:45 i 1 późniejsza emisja
- Jakubiak rozgryza Polskę 2: Podroby (9) - magazyn kulinarny - środa, 29 października 11:45 i 1 późniejsza emisja
- Jakubiak rozgryza Polskę 2: Kotlety mielone (10) - magazyn kulinarny - czwartek, 30 października 11:45 i 1 późniejsza emisja
- ABC gotowania - kuchnia polska: Grzyby (5) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 5 na 6 listopada 3:20
