Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| piątek, 2 stycznia za 8 dni |
7:40 | CANAL+ Kuchnia |
| piątek, 2 stycznia za 8 dni |
15:25 | CANAL+ Kuchnia |
| poniedziałek, 5 stycznia za 11 dni |
7:10 | CANAL+ Kuchnia |
| poniedziałek, 5 stycznia za 11 dni |
14:50 | CANAL+ Kuchnia |
Opis
Znany kucharz udaje się na wyspę położoną u północnych wybrzeży Afryki. Jej malowniczy krajobraz tworzą klify, góry i bujna roślinność. Podstawą kuchni są ryby i owoce morza, aromatyczne przyprawy oraz znakomite wina. Tomasz Jakubiak odwiedzi miejscowe restauracje i targi oferujące lokalne produkty.
Pierwszym punktem na trasie wyprawy jest Funchal, stolica Madery. Przewodniczką kucharza jest Ola, która mieszka na wyspie od kilku lat. Wspólnie wybiorą się do najciekawszych restauracji.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Tomasz Jakubiak
gospodarz
Zobacz także
- Jakubiak rozgryza Maderę: Egzotyczne owoce (2) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 5 stycznia 7:40 i 2 późniejsze emisje
- Jakubiak rozgryza Maderę: Niedzielny targ (3) - magazyn kulinarny - wtorek, 6 stycznia 7:10 i 2 późniejsze emisje
- Jakubiak rozgryza Maderę: Ryby i owoce morza (4) - magazyn kulinarny - wtorek, 6 stycznia 7:40 i 1 późniejsza emisja
