Jakubiak lokalnie 4 (8)

Jakubiak lokalnie 4 (8)

magazyn kulinarny Polska 2014   od 12 lat
W skrócie:Tomasz Jakubiak rusza w Polskę w poszukiwaniu lokalnych smaków. Interesują go potrawy zakorzenione w naszej kulturze, lecz nieco zapomniane.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
środa, 24 października
pojutrze
2:00 Kuchnia+

Opis

Tomasz Jakubiak wyrusza w Polskę w poszukiwaniu lokalnych smaków i aromatów. Interesują go potrawy mocno zakorzenione w naszej kulturze kulinarnej, lecz nieco zapomniane czy niedoceniane. W ten sposób mistrz kuchni zbiera inspiracje, które później wykorzystuje w przygotowywanych przez siebie daniach. W czwartej serii sprawdzi, jak powstają polskie wędliny długo dojrzewające i sękacze, pokaże co można zrobić z jagnięciny i brokułów. Dowie się także, dlaczego polskie pomidory są najlepsze.

Twórcy (pokaż wszystkich)

Zobacz także