Jakubiak lokalnie 3: Sery pleśniowe (9)
magazyn kulinarny Polska 2014
W skrócie: | Na Dolnym Śląsku Tomek poznaje tajniki produkcji sera pleśniowego. Przygotuje m.in. zapiekankę ziemniaczaną z ziołową salsą i kotleciki jagnięce z puree z sera pleśniowego i topinambura. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Tomasz Jakubiak po raz trzeci wyrusza w Polskę, aby odkrywać lokalne smaki i aromaty. Odwiedza różne miejsca i czerpie inspiracje z różnych produktów. Łączy nieznane tradycyjne smaki z kucharską maestrią. Tym razem prowadzący przypomina widzom o istnieniu krajowych serów pleśniowych, tradycyjnych jogurtów oraz doskonałych ziół, rewelacyjnych miodów pitnych a także potraw, które od stuleci przygotowują, mieszkające w naszym kraju mniejszości narodowe.
Tym razem Tomek odwiedza Malinową Zagrodę na Dolnym Śląsku, gdzie poznaje tajniki produkcji sera pleśniowego. W programie przygotuje zapiekankę ziemniaczaną z ziołową salsą, kotleciki jagnięce z puree z sera pleśniowego i topinambura oraz pieczonego camemberta z jabłkiem.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Tomasz Jakubiak gospodarz
Zobacz także
- Jakubiak lokalnie 3 (1) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 29 na 30 marca 2:00 i 1 późniejsza emisja
- Jakubiak lokalnie 3 (2) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 30 na 31 marca 3:00 i 1 późniejsza emisja
- Jakubiak lokalnie 3 (3) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 31 marca na 1 kwietnia 2:00
- Jakubiak lokalnie 3 (4) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 1 na 2 kwietnia 2:00
- Jakubiak lokalnie 3 (5) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 2 na 3 kwietnia 2:00
- Jakubiak lokalnie 3 (6) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 3 na 4 kwietnia 2:00
- Jakubiak lokalnie 3 (7) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 4 na 5 kwietnia 2:00
- Jakubiak lokalnie 3 (8) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 5 na 6 kwietnia 2:00
- Jakubiak lokalnie 3 (9) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 6 na 7 kwietnia 2:00
- Jakubiak lokalnie 3 (10) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 7 na 8 kwietnia 2:00