Jak jemy dziś? Ewolucja na talerzu (1)
(Food in Our Time)
serial dokumentalny Singapur 2020
Reżyseria: | Mak CK |
---|---|
W skrócie: | André Chiang rusza w podróż przez Jakucję, Japonię, Peru i Ghanę. Chce pokazać, jak wiele można czerpać z dawnych kulinarnych tradycji. |
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
środa, 11 czerwca za 11 dni |
0:00 | CANAL+ Kuchnia |
Opis
André Chiang, zdobywca dwóch gwiazdek Michelin, wyrusza w podróż, która pozwoli mu odkryć dawne tradycje kulinarne i ich źródła. Przekona się, że w Jakucji, Japonii, Peru i Ghanie zwyczaje przekazywane z pokolenia na pokolenie wciąż są kultywowane. Mistrz kuchni pokazuje, jak doświadczenia przodków mogą pomóc w walce z marnowaniem żywności. Przekonuje, jak wiele współczesna sztuka kulinarna można czerpać z przeszłości.
W tym odcinku
André Chiang rusza w podróż przez Jakucję, Japonię, Peru oraz Ghanę. Odkrywa kulinarne tradycje przodków. Pragnie pokazać, jak wiele można czerpać z ich dziedzictwa.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Mak CK reżyseria
Zobacz także
- Jak jemy dziś? Ewolucja na talerzu (2) - serial dokumentalny - noc śr./czw., 11 na 12 czerwca 0:00
- Jak jemy dziś? Ewolucja na talerzu (3) - serial dokumentalny - noc czw./pt., 12 na 13 czerwca 0:00