Gwiazdy od kuchni (5/8)

Gwiazdy od kuchni (5/8)

program rozrywkowy Polska 2017   od 12 lat
W skrócie:Katarzyna Kolenda-Zaleska opowie o miłości do włoskiej kuchni. Jej ulubioną potrawą jest pasta aglio olio. Prowadząca zaserwuje 'gołąbki na skróty'. Na deser podany zostanie tort cytrynowo-kakaowy.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Podczas wspólnego gotowania Katarzyna Bosacka odkrywa sekrety zaproszonych przez siebie gwiazd. Nie tylko przygotowuje ulubione dania swoich gości, ale też poznaje wiele ciekawostek i anegdot z ich życia. Celebryci udzielą jej również kilku praktycznych wskazówek, nie tylko kulinarnych. Na jaw wychodzi m.in., kto gotuje w domu u Anny Kalczyńskiej, jaka jest popisowa potrawa Piotra Najsztuba oraz czy Ewa Drzyzga stosuje w swojej kuchni jakieś nieznane nikomu innemu sztuczki.

W tym odcinku Kasia Kolenda-Zaleska zdradzi, że dzięki częstym podróżom do Włoch pokochała tamtejszą kuchnię. Mimo to Kasia Bosacka przywita "królową polskiego wywiadu" bardziej swojsko i rodzinnie, bo kanapką z serem i keczupowym uśmiechem. Po tym wszystkim Kasia Kolenda-Zaleska opowie o swojej ulubionej potrawie, czyli paście aglio olio, i ujawni tajny przepis przywieziony prosto z Italii. Z kolei prowadząca zaproponuje dziennikarce łatwe i szybkie w wykonaniu "gołąbki na skróty". Na deser tort cytrynowo-kakaowy według rodzinnej receptury Kolendy-Zaleskiej.

Zobacz także