Galileo (861)
W skrócie: | Ekipa wyjaśnia, czym jest lecytyna sojowa i jak wpływa na żywność oraz ludzki organizm. Pojawią się też ciekawe sposoby dla spragnionych grillowania z użyciem np. piekarnika, mikrofalówki czy tostera. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Widzowie zobaczą wyprawy do najpiękniejszych zakątków świata, choć nieco zmienionych w wyniku pandemii. Reporterzy wcielą się w pracowników fabryk, plantacji i innych organizacji, których działalność wzbudza powszechną ciekawość. Nie zabraknie też praktycznych wskazówek przydatnych w codziennym życiu oraz najnowszych doniesień ze świata nauki czy technologii. Smaku relacjom dodadzą kolorowe, oryginalne, a czasem zaskakujące potrawy.
Ekipa wyjaśnia, czym jest lecytyna sojowa i jak wpływa na żywność oraz ludzki organizm. Pojawią się też ciekawe sposoby dla spragnionych grillowania z użyciem np. piekarnika, mikrofalówki czy tostera. Widzowie obejrzą reportaż o młodym Amerykaninie, który spełnił swoje marzenie i zamieszkał w domu na drzewie. Przedstawiony zostanie trend, który intensywnie się rozwija. Chodzi o pływanie na desce zwanej stand up paddle.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Paweł Orleański gospodarz
Zobacz także
- Galileo (1007) - program popularnonaukowy - sobota, 27 kwietnia 6:00
- Galileo (1008) - program popularnonaukowy - sobota, 27 kwietnia 7:00
- Galileo (1009) - program popularnonaukowy - sobota, 27 kwietnia 8:00 i 1 późniejsza emisja
- Galileo (1060) - program popularnonaukowy - sobota, 27 kwietnia 9:00
- Galileo (1061) - program popularnonaukowy - sobota, 27 kwietnia 10:00
- Galileo (27) - program popularnonaukowy - sobota, 27 kwietnia 17:00 i 1 późniejsza emisja
- Galileo (28) - program popularnonaukowy - sobota, 27 kwietnia 18:00 i 1 późniejsza emisja
- Galileo (1062) - program popularnonaukowy - niedziela, 28 kwietnia 9:00 i 1 późniejsza emisja
- Galileo (1063) - program popularnonaukowy - niedziela, 28 kwietnia 10:00 i 1 późniejsza emisja
- Galileo (1010) - program popularnonaukowy - sobota, 4 maja 7:00