Fabryki smaku: Wycieczka do Dijon (22)
(Food Factory 3: A Trip to Dijon)
W skrócie: | Kamery śledzą przebieg produkcji musztardy Dijon, kokosowych makaroników i wafli. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednym z kanadyjskich zakładów. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają między innymi: bekonowe chipsy z syropem klonowym i czekoladą, lody, bajgle, pomarańcze z czekolady i tabletki musujące.
W tym odcinku
W dzisiejszym odcinku dowiemy się między innymi, że sekretem wyjątkowego smaku musztardy diżońskiej jest duża ilość chardonnay. Ponadto w programie wizyta w zakładzie, w którym produkuje się koszerne makaroniki kokosowe. Przyjrzymy się też procesowi uzyskiwania koszernego sosu teriyaki, którego rocznie wytwarza się aż osiem milionów butelek. Dowiemy się również, ile sekund powinna trwać obróbka termiczna wafli z kremem orzechowym.
Zobacz także
- Fabryki smaku: Moc mąki (20) - serial dokumentalny - noc wt./śr., 23 na 24 kwietnia 3:35
- Fabryki smaku: Mania chrupania (21) - serial dokumentalny - noc wt./śr., 23 na 24 kwietnia 4:00
- Fabryki smaku: Prosto od krowy (22) - serial dokumentalny - noc śr./czw., 24 na 25 kwietnia 3:35
- Fabryki smaku: Oliwkowy dryl (23) - serial dokumentalny - noc śr./czw., 24 na 25 kwietnia 4:00
- Fabryki smaku: Zjem dżem (24) - serial dokumentalny - noc czw./pt., 25 na 26 kwietnia 3:35
- Fabryki smaku: Pułapka na musy (25) - serial dokumentalny - noc czw./pt., 25 na 26 kwietnia 4:00
- Fabryki smaku: Tęczowe słoneczniki (4) - serial dokumentalny - piątek, 26 kwietnia 11:00
- Fabryki smaku: Makaronowy zawrót głowy (5) - serial dokumentalny - piątek, 26 kwietnia 11:30
- Fabryki smaku: Złoto w płynie (6) - serial dokumentalny - piątek, 26 kwietnia 12:00
- Fabryki smaku: Wegańskie słodkości (7) - serial dokumentalny - piątek, 26 kwietnia 12:30