Fabryki smaku: Wirujące brokuły (4)
(Food Factory 4: Everyday is Sundae)
W skrócie: | Tym razem wszystko o piankach żelowych i surówce z brokułów |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Sekrety produkcji ulubionych przysmaków mieszkańców Ameryki Północnej. W czwartej serii programu zobaczymy, jak powstają m.in. krakersy w kształcie zwierząt, czekoladki Hershey's, frytki z bananów, lody Ben & Jerry's i majonez wegetariański, którego receptura przyśniła się jego twórcy. Niektóre z tych pyszności są ręcznie robione w niewielkich zakładach, inne wytwarzane są na skalę przemysłową. W obu przypadkach prześledzimy proces obróbki, jakim poddawane są góry surowców, zanim zmienią się w produkty, które znają i kochają konsumenci.
W tym odcinku
Do produkcji deserów lodowych zużywa się co roku 1,5 miliona kilogramów sosu truskawkowego. W programie również zostanie pokazane, jak zwija się setki tacitos na minutę. Także wyrabianie słodkich pianek to wyścig z czasem. Z kolei ogromna szatkownica tnie warzywa, które trafią później do brokułowej wersji sałatki coleslaw.
Zobacz także
- Fabryki smaku: Festiwal food trucków (22) - serial dokumentalny - dziś, 17 maja 11:00
- Fabryki smaku: Elvis na weselu (23) - serial dokumentalny - dziś, 17 maja 11:30
- Fabryki smaku: Pokarm dla umysłu (24) - serial dokumentalny - dziś, 17 maja 12:00
- Fabryki smaku: Awaria chłodzenia (25) - serial dokumentalny - dziś, 17 maja 12:30 i 1 późniejsza emisja
- Fabryki smaku: Cukierniczy oddział specjalny (26) - serial dokumentalny - dziś, 17 maja 13:00 i 1 późniejsza emisja
- Fabryki smaku: Domek Świętego Mikołaja (25) - serial dokumentalny - noc pt./sob., 17 na 18 maja 3:36
- Fabryki smaku: Świąteczne menu (26) - serial dokumentalny - noc pt./sob., 17 na 18 maja 4:06
- Fabryki smaku: Cała masa lukrecji (1) - serial dokumentalny - sobota, 18 maja 6:00
- Fabryki smaku: Azja w Kanadzie (2) - serial dokumentalny - sobota, 18 maja 6:30
- Fabryki smaku: Zapach kawy (1) - serial dokumentalny - sobota, 18 maja 13:00 i 1 późniejsza emisja