Fabryki smaku: Tęczowe słodkości (20)
(Food Factory 2: Over the Rainbow)
serial dokumentalny Kanada 2013
W skrócie: | Tym razem twórcy programu pokazują kulisy powstawania kiełbaski bez mięsa, sosu do sushi wasabi. Ponadto dowiemy się, jakie etapy musi pokonać croissant i ryż preparowany zanim trafi do naszych rąk. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
środa, 15 maja za 4 dni |
4:06 | National Geographic |
Opis
Program ujawnia kulisy powstawania produktów spożywczych. Za każdą paczką chipsów, puszką piwa, tabliczką czekolady i kromką chleba kryje się linia produkcyjna. To właśnie dzięki niej, wszystkie smakołyki trafiają do mas.
W tym odcinku
Tym razem twórcy programu pokazują kulisy powstawania kiełbaski bez mięsa, sosu do sushi wasabi. Ponadto dowiemy się, jakie etapy musi pokonać pyszny croissant i ryż preparowany zanim trafi do naszych rąk.
Zobacz także
- Fabryki smaku: Mali smakosze (21) - serial dokumentalny - dziś, 11 maja 12:00
- Fabryki smaku: Festiwal food trucków (22) - serial dokumentalny - dziś, 11 maja 12:30 i 1 późniejsza emisja
- Fabryki smaku: Elvis na weselu (23) - serial dokumentalny - dziś, 11 maja 13:00 i 1 późniejsza emisja
- Fabryki smaku: Pokarm dla umysłu (24) - serial dokumentalny - dziś, 11 maja 13:30 i 1 późniejsza emisja
- Fabryki smaku: Indyjska przekąska (17) - serial dokumentalny - noc pon./wt., 13 na 14 maja 3:36
- Fabryki smaku: Jak się smaży bez patelni? (18) - serial dokumentalny - noc pon./wt., 13 na 14 maja 4:06
- Fabryki smaku: Smak chleba (19) - serial dokumentalny - noc wt./śr., 14 na 15 maja 3:36
- Fabryki smaku: Baza dla bezy (21) - serial dokumentalny - noc śr./czw., 15 na 16 maja 3:36
- Fabryki smaku: Jak mus to hummus (22) - serial dokumentalny - noc śr./czw., 15 na 16 maja 4:06
- Fabryki smaku: Baba ghannoush - na już! (23) - serial dokumentalny - noc czw./pt., 16 na 17 maja 3:36