Fabryki smaku: Mistrz makaronu (26)

Fabryki smaku: Mistrz makaronu (26)

(Food Factory 3: Pasta Master)

serial dokumentalny Kanada 2013-2014   b.o.
W skrócie:Kulisy powstawania lasagne. Twórcy programu odwiedzają też zakład, w którym wytwarzane są brownie. Dowiemy się również, jaka przyprawa decyduje o smaku karmelizowanej cebuli z syropem klonowym.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednym z kanadyjskich zakładów. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają między innymi: bekonowe chipsy z syropem klonowym i czekoladą, lody, bajgle, pomarańcze z czekolady i tabletki musujące.

W tym odcinku

W dzisiejszym odcinku zobaczymy, jak powstają lasagne. Do ich produkcji potrzeba zarówno mozolnej pracy ludzi, jak i użycia maszyn. Twórcy programu odwiedzają też zakład, w którym wytwarzane są brownie - czekoladowe ciastka uwielbiane przez dzieci. Dowiemy się również, jaka przyprawa decyduje o niepowtarzalnym smaku karmelizowanej cebuli z syropem klonowym. Na koniec wizyta w miejscu, w którym rocznie wytwarza się 67 milionów ciastek francuskich z jabłkiem.

Zobacz także