Fabryki smaku: Czekoladki i sajgonki (3)
(Food Factory 2: Spring in Georgia)
serial dokumentalny Kanada 2013
W skrócie: | Kamery podglądają, jak powstaje mrożony jogurt, kremowy serek brie, chrupiące sajgonki i karmelowe czekoladki Sweet Georgia Brown. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
piątek, 3 maja za 7 dni |
3:45 | National Geographic |
Opis
Program ujawnia kulisy powstawania produktów spożywczych. Za każdą paczką chipsów, puszką piwa, tabliczką czekolady i kromką chleba kryje się linia produkcyjna. To właśnie dzięki niej, wszystkie smakołyki trafiają do mas.
W tym odcinku
W tym odcinku widzowie przekonają się m.in. jak powstaje mrożony jogurt i skąd bierze się pyszna posypka toffi oraz masła orzechowego, ponadto dowiedzą się, jak wytwarzane są belgijskie czekoladki. Autorzy programu zaprezentują, w jaki sposób poszczególne składniki łączą się, by powstał docelowy produkt.
Zobacz także
- Fabryki smaku: Pułapka na musy (25) - serial dokumentalny - noc czw./pt., 25 na 26 kwietnia 4:00
- Fabryki smaku: Tęczowe słoneczniki (4) - serial dokumentalny - dziś, 26 kwietnia 11:00
- Fabryki smaku: Makaronowy zawrót głowy (5) - serial dokumentalny - dziś, 26 kwietnia 11:30
- Fabryki smaku: Złoto w płynie (6) - serial dokumentalny - dziś, 26 kwietnia 12:00
- Fabryki smaku: Wegańskie słodkości (7) - serial dokumentalny - dziś, 26 kwietnia 12:30
- Fabryki smaku: Odyseja smaku (8) - serial dokumentalny - dziś, 26 kwietnia 13:00
- Fabryki smaku: Dania z ikrą (9) - serial dokumentalny - dziś, 26 kwietnia 13:30
- Fabryki smaku: Toast za tost (13) - serial dokumentalny - noc pt./sob., 26 na 27 kwietnia 3:35
- Fabryki smaku: Grzanki grzechu warte (14) - serial dokumentalny - noc pt./sob., 26 na 27 kwietnia 4:00
- Fabryki smaku: Święto Dziękczynienia (7) - serial dokumentalny - sobota, 27 kwietnia 6:00