Fabryki smaku: Baza dla bezy (21)
(Food Factory 2: Put The Kettle On)
serial dokumentalny Kanada 2013
W skrócie: | Widzowie poznają kolejne etapy produkcji batona owsianego i chlebowego placka. Na zakończenie zaś dowiedzą się, co dzieje się z plastrami ziemniaków, zanim trafią one do paczek jako karbowane chipsy. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
czwartek, 16 maja za 13 dni |
3:36 | National Geographic |
Opis
Program ujawnia kulisy powstawania produktów spożywczych. Za każdą paczką chipsów, puszką piwa, tabliczką czekolady i kromką chleba kryje się linia produkcyjna. To właśnie dzięki niej, wszystkie smakołyki trafiają do mas.
W tym odcinku
Tym razem widzowie poznają kolejne etapy produkcji batona owsianego i chlebowego placka. Na zakończenie zaś dowiedzą się, co dzieje się z plastrami ziemniaków, zanim trafią one do paczek jako karbowane chipsy.
Zobacz także
- Fabryki smaku: Słodkie wafelki (4) - serial dokumentalny - noc czw./pt., 2 na 3 maja 4:15
- Fabryki smaku: Nieoczywiste połączenie (10) - serial dokumentalny - dziś, 3 maja 11:00
- Fabryki smaku: Poczuj miętę do lukrecji (11) - serial dokumentalny - dziś, 3 maja 11:30
- Fabryki smaku: Jak po maśle (12) - serial dokumentalny - dziś, 3 maja 12:00
- Fabryki smaku: Płatki i czekoladki (13) - serial dokumentalny - dziś, 3 maja 12:30
- Fabryki smaku: Wiśnie z tradycjami (14) - serial dokumentalny - dziś, 3 maja 13:00
- Fabryki smaku: Alfabet na śniadanie (15) - serial dokumentalny - dziś, 3 maja 13:30
- Fabryki smaku: Plan "Naan" (5) - serial dokumentalny - noc pt./sob., 3 na 4 maja 3:45
- Fabryki smaku: Musztarda po obiedzie (6) - serial dokumentalny - noc pt./sob., 3 na 4 maja 4:15
- Fabryki smaku: Wieczór filmowy (9) - serial dokumentalny - sobota, 4 maja 6:00