Fabryka jedzenia: Suszona wołowina (18)
(Food Factory USA: Who's Hangry?)
W skrócie: | W programie dowiemy się, jak produkuje się cukier w kostkach i babeczki brownie. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
W każdym odcinku serwowana jest potrójna porcja ulubionych przysmaków mieszkańców Stanów Zjednoczonych. Od burgerów i ostrych sosów po mus czekoladowy i piwo - przekonamy się, jak powstają popularne produkty żywnościowe. Twórcy serii przedstawiają wnętrza gigantycznych zakładów oraz kameralne kuchnie rzemieślnicze. Oglądamy, jak góry surowców przetwarzane są w gotowe towary - znane i lubiane przez Amerykanów. Mamy okazję poznać właścicieli firm i oddanych pracowników oraz podziwiać w akcji niezwykłe maszyny. W programie nie brakuje też zaskakujących ciekawostek, dotyczących historii i procesu produkcji najróżniejszych smakołyków.
W tym odcinku
W dzisiejszym odcinku odwiedzamy zakłady w Dakocie Południowej. Wytwarzany jest w nich produkt, który astronauci zabierali ze sobą w kosmos - suszone mięso wołowe. Zobaczymy również, jak w stuletniej fabryce w Luizjanie góry cukru surowego są oczyszczane i prasowane, tak aby zyskały formę kostek. Dowiemy się także, że brownie powstały wskutek kulinarnej pomyłki. Zajrzymy do zakładów w New Jersey, w których wypiekane są te czekoladowe ciastka.
Zobacz także
- Fabryka jedzenia: A Taste of Japan (18) - serial dokumentalny - dziś, 17 maja 12:00
- Fabryka jedzenia (19) - serial dokumentalny - dziś, 17 maja 12:30
- Fabryka jedzenia (20) - serial dokumentalny - niedziela, 18 maja 12:00
- Fabryka jedzenia (21) - serial dokumentalny - niedziela, 18 maja 12:30
- Fabryka jedzenia (22) - serial dokumentalny - sobota, 24 maja 12:00
- Fabryka jedzenia (23) - serial dokumentalny - sobota, 24 maja 12:30
- Fabryka jedzenia (24) - serial dokumentalny - niedziela, 25 maja 12:00
- Fabryka jedzenia: Breakfast in Shred (25) - serial dokumentalny - niedziela, 25 maja 12:30