Fabryka jedzenia: Pop Goes the Cake (1)
(Food Factory 4: Pop Goes the Cake)
W skrócie: | Zobaczmy, jak góra składników zamienia się w ciastka na patyku oraz tort lodowy. W programie także o chrupkich migdałach. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
sobota, 31 maja za 13 dni |
12:30 | Nowa TV |
Opis
Sekrety produkcji ulubionych przysmaków mieszkańców Ameryki Północnej. W czwartej serii programu zobaczymy, jak powstają m.in. krakersy w kształcie zwierząt, czekoladki Hershey's, frytki z bananów, lody Ben & Jerry's i majonez wegetariański, którego receptura przyśniła się jego twórcy. Niektóre z tych pyszności są ręcznie robione w niewielkich zakładach, inne wytwarzane są na skalę przemysłową. W obu przypadkach prześledzimy proces obróbki, jakim poddawane są góry surowców, zanim zmienią się w produkty, które znają i kochają konsumenci.
W tym odcinku
Tajemnice produkcji lodów karmelowo-czekoladowych, które podaje się jak ciasto, i wciąż udoskonalanego sosu tatarskiego. Widzowie dowiedzą się również, jaka maszyna jest niezbędna do wykrawania ciasteczkowych lizaków w przemysłowych ilościach. Z kolei aromatyczne migdały z solą z Morza Martwego prażą się w piecu.
Zobacz także
- Fabryka jedzenia (20) - serial dokumentalny - dziś, 18 maja 12:00
- Fabryka jedzenia (21) - serial dokumentalny - dziś, 18 maja 12:30
- Fabryka jedzenia (22) - serial dokumentalny - sobota, 24 maja 12:00
- Fabryka jedzenia (23) - serial dokumentalny - sobota, 24 maja 12:30
- Fabryka jedzenia (24) - serial dokumentalny - niedziela, 25 maja 12:00
- Fabryka jedzenia: Breakfast in Shred (25) - serial dokumentalny - niedziela, 25 maja 12:30
- Fabryka jedzenia: Pasta Master (26) - serial dokumentalny - sobota, 31 maja 12:00