Fabryka jedzenia: Polskie specjały (20)
(Food Factory USA: We're Jammin)
W skrócie: | Oto, jak produkuje się dżem z winogron, pierogi i precle w polewie czekoladowej. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
W każdym odcinku serwowana jest potrójna porcja ulubionych przysmaków mieszkańców Stanów Zjednoczonych. Od burgerów i ostrych sosów po mus czekoladowy i piwo - przekonamy się, jak powstają popularne produkty żywnościowe. Twórcy serii przedstawiają wnętrza gigantycznych zakładów oraz kameralne kuchnie rzemieślnicze. Oglądamy, jak góry surowców przetwarzane są w gotowe towary - znane i lubiane przez Amerykanów. Mamy okazję poznać właścicieli firm i oddanych pracowników oraz podziwiać w akcji niezwykłe maszyny. W programie nie brakuje też zaskakujących ciekawostek, dotyczących historii i procesu produkcji najróżniejszych smakołyków.
W tym odcinku
W dzisiejszym odcinku mamy okazję podejrzeć, jak powstaje dżem winogronowy marki najczęściej wybieranej przez Amerykanów. Odwiedzimy również rodzinną firmę w Pensylwanii, produkującą miliony pierogów rocznie. Te popularne wyroby zawdzięczają swój wspaniały smak babcinemu przepisowi, który pozostaje tajemnicą przedsiębiorstwa. Na koniec zobaczymy, jak wypiekane są pyszne precle, które następnie trafiają pod czekoladowy wodospad.
Zobacz także
- Fabryka jedzenia (20) - serial dokumentalny - dziś, 18 maja 12:00
- Fabryka jedzenia (21) - serial dokumentalny - dziś, 18 maja 12:30
- Fabryka jedzenia (22) - serial dokumentalny - sobota, 24 maja 12:00
- Fabryka jedzenia (23) - serial dokumentalny - sobota, 24 maja 12:30
- Fabryka jedzenia (24) - serial dokumentalny - niedziela, 25 maja 12:00
- Fabryka jedzenia: Breakfast in Shred (25) - serial dokumentalny - niedziela, 25 maja 12:30
- Fabryka jedzenia: Pasta Master (26) - serial dokumentalny - sobota, 31 maja 12:00
- Fabryka jedzenia: Pop Goes the Cake (1) - serial dokumentalny - sobota, 31 maja 12:30