Fabryka jedzenia: Plenty of Fish (16)
(Food Factory 3: Plenty of Fish)
W skrócie: | Twórcy odcinka odwiedzają zakłady produkcyjne, w których powstają paluszki rybne, frytki ze słodkich ziemniaków i składnik ciasteczek. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednym z kanadyjskich zakładów. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają między innymi: bekonowe chipsy z syropem klonowym i czekoladą, lody, bajgle, pomarańcze z czekolady i tabletki musujące.
W tym odcinku
W dzisiejszym odcinku wizyta w zakładzie, w którym przygotowane są popularne paluszki rybne. Są one obsypywane panierką i smażone na złoty kolor w ciągu zaledwie 20 sekund. Zobaczymy też, jak powstaje karmelowy popcorn. Zanim bataty staną się pysznymi falistymi frytkami, muszą zostać umyte, obrane, odpowiednio pokrojone i wysuszone. Przekonamy się również, jaką drogę muszą przebyć kawałki ciasta przed zanurzeniem w czekoladzie mlecznej.
Zobacz także
- Fabryka jedzenia: Cut the Mustard (6) - serial dokumentalny - niedziela, 15 czerwca 8:20
- Fabryka jedzenia: Double Trouble (9) - serial dokumentalny - niedziela, 15 czerwca 9:00
- Fabryka jedzenia: Mint Condition (11) - serial dokumentalny - poniedziałek, 16 czerwca 7:30
- Fabryka jedzenia: Smooth As Butter (12) - serial dokumentalny - wtorek, 17 czerwca 7:30
- Fabryka jedzenia: Puffins N'Cream (13) - serial dokumentalny - środa, 18 czerwca 7:30
- Fabryka jedzenia: Butter Up! (14) - serial dokumentalny - czwartek, 19 czerwca 7:30
- Fabryka jedzenia: Easy as ABC (15) - serial dokumentalny - piątek, 20 czerwca 7:30
- Fabryka jedzenia (14) - serial dokumentalny - sobota, 21 czerwca 8:20
- Fabryka jedzenia: Food Fortunes (2) - serial dokumentalny - sobota, 21 czerwca 9:00
- Fabryka jedzenia (10) - serial dokumentalny - niedziela, 22 czerwca 8:20