Fabryka jedzenia: Nuts About Brittle (7)
(Food Factory 3: Nuts About Brittle)
W skrócie: | Widzowie poznają kulisy procesu produkcji cukierków z orzechami, kiełbasek w cieście, bajgli i indyjskich dżalebi. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednym z kanadyjskich zakładów. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają między innymi: bekonowe chipsy z syropem klonowym i czekoladą, lody, bajgle, pomarańcze z czekolady i tabletki musujące.
W tym odcinku
W dzisiejszym odcinku dowiemy się między innymi, jak powstaje krokant, czyli posypka cukiernicza z masła, cukru i siekanych orzechów. W programie także odwiedziny w zakładzie, w którym każdego dnia z linii produkcyjnej zjeżdża sto tysięcy kiełbasek w cieście. Twórcy programu podglądają pracę w całodobowym sklepiku, w którym na miejscu pieczone są bajgle w ilościach hurtowych. Przekonamy się również, że trzeba 48 godzin, aby przygotować ręcznie robione dżalebi - będące indyjskim przysmakiem ciasteczka z lanego ciasta smażone w głębokim tłuszczu.
Zobacz także
- Fabryka jedzenia (19) - serial dokumentalny - dziś, 30 kwietnia 7:25
- Fabryka jedzenia (20) - serial dokumentalny - czwartek, 1 maja 7:25
- Fabryka jedzenia: Sweet and Savoury (10) - serial dokumentalny - sobota, 3 maja 12:00
- Fabryka jedzenia: Fantastic Flavours (11) - serial dokumentalny - sobota, 3 maja 12:30
- Fabryka jedzenia: In a Pickle (12) - serial dokumentalny - niedziela, 4 maja 12:00
- Fabryka jedzenia: Give It a Whirl (13) - serial dokumentalny - niedziela, 4 maja 12:30
- Fabryka jedzenia (21) - serial dokumentalny - poniedziałek, 5 maja 7:25
- Fabryka jedzenia (22) - serial dokumentalny - wtorek, 6 maja 7:25
- Fabryka jedzenia (23) - serial dokumentalny - środa, 7 maja 7:25
- Fabryka jedzenia (24) - serial dokumentalny - czwartek, 8 maja 7:25