Fabryka jedzenia: Just the Flax (16)
(Food Factory 4: Just the Flax)
W skrócie: | Widzowie prześledzą proces powstawania różnych produktów spożywczy takich jak chrupiące batony i ciasto Red Velvet. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Sekrety produkcji ulubionych przysmaków mieszkańców Ameryki Północnej. W czwartej serii programu zobaczymy, jak powstają m.in. krakersy w kształcie zwierząt, czekoladki Hershey's, frytki z bananów, lody Ben & Jerry's i majonez wegetariański, którego receptura przyśniła się jego twórcy. Niektóre z tych pyszności są ręcznie robione w niewielkich zakładach, inne wytwarzane są na skalę przemysłową. W obu przypadkach prześledzimy proces obróbki, jakim poddawane są góry surowców, zanim zmienią się w produkty, które znają i kochają konsumenci.
W tym odcinku
Widzowie będą mieli okazję się przekonać, czy w każdej łyżeczce pewnych lodów faktycznie znajduje się kawałek ciasta red velvet. Ponadto kulisy produkcji batoników zbożowych z dynią i korzennymi przyprawami, a także kremu z czekolady i świeżo zmielonych prażonych migdałów. Twórcy udowodnią także, jak olejek z 24 tysięcy cytryn może posłużyć do wytworzenia stu partii ciasteczek z cytrynowym nadzieniem.
Zobacz także
- Fabryka jedzenia: In a Pickle (12) - serial dokumentalny - dziś, 4 maja 12:00
- Fabryka jedzenia: Give It a Whirl (13) - serial dokumentalny - dziś, 4 maja 12:30
- Fabryka jedzenia (21) - serial dokumentalny - poniedziałek, 5 maja 7:25
- Fabryka jedzenia (22) - serial dokumentalny - wtorek, 6 maja 7:25
- Fabryka jedzenia (23) - serial dokumentalny - środa, 7 maja 7:25
- Fabryka jedzenia (24) - serial dokumentalny - czwartek, 8 maja 7:25
- Fabryka jedzenia: Berry Berry Tasty (14) - serial dokumentalny - sobota, 10 maja 12:00
- Fabryka jedzenia: Fries with a Twist (15) - serial dokumentalny - sobota, 10 maja 12:30
- Fabryka jedzenia: Plenty of Fish (16) - serial dokumentalny - niedziela, 11 maja 12:00
- Fabryka jedzenia: The Perfect Burger (17) - serial dokumentalny - niedziela, 11 maja 12:30