Fabryka jedzenia: Give It a Whirl (13)
(Food Factory 3: Give It a Whirl)
W skrócie: | Widzowie przekonają się, jak przebiega proces produkcji wielkich lizaków, chińskiej zupy słodko-kwaśnej i czekoladowych jeżyków. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
niedziela, 4 maja za 4 dni |
12:30 | Nowa TV |
Opis
Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednym z kanadyjskich zakładów. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają między innymi: bekonowe chipsy z syropem klonowym i czekoladą, lody, bajgle, pomarańcze z czekolady i tabletki musujące.
W tym odcinku
W dzisiejszym odcinku przyjrzymy się powstawaniu ogromnych okrągłych lizaków. Aby nadać im charakterystyczny kształt i wygląd, muszą być one ręcznie skręcane. Dowiemy się również, na czym polega sekret tradycyjnej chińskiej zupy, która cieszy się popularnością od ponad 600 lat. Zobaczymy linię produkcyjną, z której zjeżdża 13 tysięcy czekoladowych jeży na godzinę. Zaglądamy też do zakładu, w którym każdego roku 7 milionów przegrzebków jest owijanych w bekon.
Zobacz także
- Fabryka jedzenia (19) - serial dokumentalny - dziś, 30 kwietnia 7:25
- Fabryka jedzenia (20) - serial dokumentalny - czwartek, 1 maja 7:25
- Fabryka jedzenia: Sweet and Savoury (10) - serial dokumentalny - sobota, 3 maja 12:00
- Fabryka jedzenia: Fantastic Flavours (11) - serial dokumentalny - sobota, 3 maja 12:30
- Fabryka jedzenia: In a Pickle (12) - serial dokumentalny - niedziela, 4 maja 12:00
- Fabryka jedzenia (21) - serial dokumentalny - poniedziałek, 5 maja 7:25
- Fabryka jedzenia (22) - serial dokumentalny - wtorek, 6 maja 7:25
- Fabryka jedzenia (23) - serial dokumentalny - środa, 7 maja 7:25
- Fabryka jedzenia (24) - serial dokumentalny - czwartek, 8 maja 7:25
- Fabryka jedzenia: Berry Berry Tasty (14) - serial dokumentalny - sobota, 10 maja 12:00