Fabryka jedzenia: Drobiowe trio (17)
(Food Factory USA: Pardon My French)
W skrócie: | W programie dowiemy się, jak robi się musztardę francuską, jabłka w karmelu i indyka nadziewanego kaczką i kurczakiem. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
W każdym odcinku serwowana jest potrójna porcja ulubionych przysmaków mieszkańców Stanów Zjednoczonych. Od burgerów i ostrych sosów po mus czekoladowy i piwo - przekonamy się, jak powstają popularne produkty żywnościowe. Twórcy serii przedstawiają wnętrza gigantycznych zakładów oraz kameralne kuchnie rzemieślnicze. Oglądamy, jak góry surowców przetwarzane są w gotowe towary - znane i lubiane przez Amerykanów. Mamy okazję poznać właścicieli firm i oddanych pracowników oraz podziwiać w akcji niezwykłe maszyny. W programie nie brakuje też zaskakujących ciekawostek, dotyczących historii i procesu produkcji najróżniejszych smakołyków.
W tym odcinku
W dzisiejszym odcinku odwiedzimy zakłady, w których produkowana jest musztarda francuska marki, którą Amerykanie wybierają najchętniej. Receptura przyprawy pozostaje sekretem, starannie chronionym od ponad 100 lat. Zobaczymy również, jak powstaje wielka pieczeń z trzech ptaków - indyka, kaczki i kurczaka. Okazuje się, że do przygotowania tej potrawy potrzebny jest wykrywacz metalu. Dowiemy się także, jak wygląda produkcja słodkich i chrupiących jabłek w karmelu.
Zobacz także
- Fabryka jedzenia: A Taste of Japan (18) - serial dokumentalny - dziś, 17 maja 12:00
- Fabryka jedzenia (19) - serial dokumentalny - dziś, 17 maja 12:30
- Fabryka jedzenia (20) - serial dokumentalny - niedziela, 18 maja 12:00
- Fabryka jedzenia (21) - serial dokumentalny - niedziela, 18 maja 12:30
- Fabryka jedzenia (22) - serial dokumentalny - sobota, 24 maja 12:00
- Fabryka jedzenia (23) - serial dokumentalny - sobota, 24 maja 12:30
- Fabryka jedzenia (24) - serial dokumentalny - niedziela, 25 maja 12:00
- Fabryka jedzenia: Breakfast in Shred (25) - serial dokumentalny - niedziela, 25 maja 12:30