Fabryka jedzenia (26)
(Food Factory 3: Pasta Master)
W skrócie: | Kulisy powstawania lasagne. Twórcy programu odwiedzają też zakład, w którym wytwarzane są brownie. Dowiemy się również, jaka przyprawa decyduje o smaku karmelizowanej cebuli z syropem klonowym. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
wtorek, 13 maja za 12 dni |
7:25 | Fokus TV |
Opis
Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednym z kanadyjskich zakładów. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają między innymi: bekonowe chipsy z syropem klonowym i czekoladą, lody, bajgle, pomarańcze z czekolady i tabletki musujące.
W tym odcinku
W dzisiejszym odcinku zobaczymy, jak powstają lasagne. Do ich produkcji potrzeba zarówno mozolnej pracy ludzi, jak i użycia maszyn. Twórcy programu odwiedzają też zakład, w którym wytwarzane są brownie - czekoladowe ciastka uwielbiane przez dzieci. Dowiemy się również, jaka przyprawa decyduje o niepowtarzalnym smaku karmelizowanej cebuli z syropem klonowym. Na koniec wizyta w miejscu, w którym rocznie wytwarza się 67 milionów ciastek francuskich z jabłkiem.
Zobacz także
- Fabryka jedzenia: Sweet and Savoury (10) - serial dokumentalny - sobota, 3 maja 12:00
- Fabryka jedzenia: Fantastic Flavours (11) - serial dokumentalny - sobota, 3 maja 12:30
- Fabryka jedzenia: In a Pickle (12) - serial dokumentalny - niedziela, 4 maja 12:00
- Fabryka jedzenia: Give It a Whirl (13) - serial dokumentalny - niedziela, 4 maja 12:30
- Fabryka jedzenia (21) - serial dokumentalny - poniedziałek, 5 maja 7:25
- Fabryka jedzenia (22) - serial dokumentalny - wtorek, 6 maja 7:25
- Fabryka jedzenia (23) - serial dokumentalny - środa, 7 maja 7:25
- Fabryka jedzenia (24) - serial dokumentalny - czwartek, 8 maja 7:25
- Fabryka jedzenia: Berry Berry Tasty (14) - serial dokumentalny - sobota, 10 maja 12:00
- Fabryka jedzenia: Fries with a Twist (15) - serial dokumentalny - sobota, 10 maja 12:30