Fabryka jedzenia (23)
(Food Factory 3: Thirst Quencher)
W skrócie: | Wizyta w kanadyjskich zakładach produkcyjnych, w których powstają beztłuszczowy grecki jogurt, deserowy krem i słodkie rolady. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednym z kanadyjskich zakładów. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają między innymi: bekonowe chipsy z syropem klonowym i czekoladą, lody, bajgle, pomarańcze z czekolady i tabletki musujące.
W tym odcinku
W dzisiejszym odcinku autorzy serii odwiedzają zakłady, w których produkowanych jest 1300 puszek coli na minutę. Zobaczymy również, jak powstaje beztłuszczowy jogurt grecki. Do wytworzenia go w masowych ilościach potrzeba - oprócz dwóch szczepów bakterii - nowoczesnej wirówki. Każdego roku powstają góry tortowych rolad. Do ich zrobienia zużywa się 700 ton kremu. Obejrzymy również linię produkcyjną, z której codziennie zjeżdża 30 tysięcy słoików marynowanych buraków.
Zobacz także
- Fabryka jedzenia (3) - serial dokumentalny - dziś, 20 kwietnia 9:00
- Fabryka jedzenia (13) - serial dokumentalny - dziś, 20 kwietnia 11:05
- Fabryka jedzenia (14) - serial dokumentalny - dziś, 20 kwietnia 11:35
- Fabryka jedzenia: Hill of Beans (15) - serial dokumentalny - dziś, 20 kwietnia 12:05
- Fabryka jedzenia: Welch Rare-Bite (16) - serial dokumentalny - niedziela, 21 kwietnia 11:05
- Fabryka jedzenia: The Name's Boondi (17) - serial dokumentalny - niedziela, 21 kwietnia 11:35
- Fabryka jedzenia: Abba Zaba Doo! (18) - serial dokumentalny - niedziela, 21 kwietnia 12:05
- Fabryka jedzenia (16) - serial dokumentalny - poniedziałek, 22 kwietnia 7:30
- Fabryka jedzenia (17) - serial dokumentalny - wtorek, 23 kwietnia 7:30
- Fabryka jedzenia (18) - serial dokumentalny - środa, 24 kwietnia 7:30