Fabryka jedzenia (21)
(Food Factory 3: Hot Stuff!)
W skrócie: | Widzowie przekonają się, jak powstają: sos chili, cytrynowe włoskie lody i pakowane orzeszki ziemne. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
poniedziałek, 5 maja za 5 dni |
7:25 | Fokus TV |
Opis
Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednym z kanadyjskich zakładów. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają między innymi: bekonowe chipsy z syropem klonowym i czekoladą, lody, bajgle, pomarańcze z czekolady i tabletki musujące.
W tym odcinku
W dzisiejszym odcinku odwiedzamy zakłady, w których produkowany jest sos tabasco. Fermentuje on w dębowych beczkach nawet przez trzy lata. Poznamy również sekret przepysznych włoskich lodów cytrynowych. Obejrzymy też fabrykę, w której odbywa się długotrwały proces suszenia i pakowania orzeszków ziemnych. Każdego roku trafia ich na rynek prawie milion kilogramów. Dowiemy się również, jakich składników potrzeba, aby uzyskać wyśmienity mus podwójnie czekoladowy.
Zobacz także
- Fabryka jedzenia (19) - serial dokumentalny - dziś, 30 kwietnia 7:25
- Fabryka jedzenia (20) - serial dokumentalny - czwartek, 1 maja 7:25
- Fabryka jedzenia: Sweet and Savoury (10) - serial dokumentalny - sobota, 3 maja 12:00
- Fabryka jedzenia: Fantastic Flavours (11) - serial dokumentalny - sobota, 3 maja 12:30
- Fabryka jedzenia: In a Pickle (12) - serial dokumentalny - niedziela, 4 maja 12:00
- Fabryka jedzenia: Give It a Whirl (13) - serial dokumentalny - niedziela, 4 maja 12:30
- Fabryka jedzenia (22) - serial dokumentalny - wtorek, 6 maja 7:25
- Fabryka jedzenia (23) - serial dokumentalny - środa, 7 maja 7:25
- Fabryka jedzenia (24) - serial dokumentalny - czwartek, 8 maja 7:25
- Fabryka jedzenia: Berry Berry Tasty (14) - serial dokumentalny - sobota, 10 maja 12:00