Fabryka jedzenia (16)
(Food Factory 4: Just the Flax)
W skrócie: | Widzowie prześledzą proces powstawania różnych produktów spożywczy takich jak chrupiące batony i ciasto Red Velvet. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Sekrety produkcji ulubionych przysmaków mieszkańców Ameryki Północnej. W czwartej serii programu zobaczymy, jak powstają m.in. krakersy w kształcie zwierząt, czekoladki Hershey's, frytki z bananów, lody Ben & Jerry's i majonez wegetariański, którego receptura przyśniła się jego twórcy. Niektóre z tych pyszności są ręcznie robione w niewielkich zakładach, inne wytwarzane są na skalę przemysłową. W obu przypadkach prześledzimy proces obróbki, jakim poddawane są góry surowców, zanim zmienią się w produkty, które znają i kochają konsumenci.
W tym odcinku
Widzowie będą mieli okazję się przekonać, czy w każdej łyżeczce pewnych lodów faktycznie znajduje się kawałek ciasta red velvet. Ponadto kulisy produkcji batoników zbożowych z dynią i korzennymi przyprawami, a także kremu z czekolady i świeżo zmielonych prażonych migdałów. Twórcy udowodnią także, jak olejek z 24 tysięcy cytryn może posłużyć do wytworzenia stu partii ciasteczek z cytrynowym nadzieniem.
Zobacz także
- Fabryka jedzenia (15) - serial dokumentalny - piątek, 19 kwietnia 7:30
- Fabryka jedzenia (3) - serial dokumentalny - sobota, 20 kwietnia 9:00
- Fabryka jedzenia (13) - serial dokumentalny - sobota, 20 kwietnia 11:05
- Fabryka jedzenia (14) - serial dokumentalny - sobota, 20 kwietnia 11:35
- Fabryka jedzenia: Hill of Beans (15) - serial dokumentalny - sobota, 20 kwietnia 12:05
- Fabryka jedzenia: Welch Rare-Bite (16) - serial dokumentalny - niedziela, 21 kwietnia 11:05
- Fabryka jedzenia: The Name's Boondi (17) - serial dokumentalny - niedziela, 21 kwietnia 11:35
- Fabryka jedzenia: Abba Zaba Doo! (18) - serial dokumentalny - niedziela, 21 kwietnia 12:05
- Fabryka jedzenia (16) - serial dokumentalny - poniedziałek, 22 kwietnia 7:30
- Fabryka jedzenia (17) - serial dokumentalny - wtorek, 23 kwietnia 7:30