Fabryka jedzenia (14)
(Food Factory 4: Pigging Out)
W skrócie: | Widzowie prześledzą proces produkcji różnych przysmaków. Tym razem poznają ciekawostki o kremowym curry i lodach. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Sekrety produkcji ulubionych przysmaków mieszkańców Ameryki Północnej. W czwartej serii programu zobaczymy, jak powstają m.in. krakersy w kształcie zwierząt, czekoladki Hershey's, frytki z bananów, lody Ben & Jerry's i majonez wegetariański, którego receptura przyśniła się jego twórcy. Niektóre z tych pyszności są ręcznie robione w niewielkich zakładach, inne wytwarzane są na skalę przemysłową. W obu przypadkach prześledzimy proces obróbki, jakim poddawane są góry surowców, zanim zmienią się w produkty, które znają i kochają konsumenci.
W tym odcinku
W ciągu 12 godzin można wyprodukować 80 tysięcy litrów lodów z czekoladowym puddingiem i ciasteczkami. Na miłośników curry czeka zaś mieszanka kokosa, imbiru i zielonej fasolki. W programie również ręcznie wytwarzane szampańskie lizaki truskawkowe, a także słodkie świnki z czekoladą, masłem orzechowym i dżemem malinowym.
Zobacz także
- Fabryka jedzenia: Berry Berry Tasty (14) - serial dokumentalny - dziś, 10 maja 12:00
- Fabryka jedzenia: Fries with a Twist (15) - serial dokumentalny - dziś, 10 maja 12:30
- Fabryka jedzenia: Plenty of Fish (16) - serial dokumentalny - niedziela, 11 maja 12:00
- Fabryka jedzenia: The Perfect Burger (17) - serial dokumentalny - niedziela, 11 maja 12:30
- Fabryka jedzenia (25) - serial dokumentalny - poniedziałek, 12 maja 7:25
- Fabryka jedzenia (26) - serial dokumentalny - wtorek, 13 maja 7:25
- Fabryka jedzenia: A Taste of Japan (18) - serial dokumentalny - sobota, 17 maja 12:00
- Fabryka jedzenia (19) - serial dokumentalny - sobota, 17 maja 12:30
- Fabryka jedzenia (20) - serial dokumentalny - niedziela, 18 maja 12:00
- Fabryka jedzenia (21) - serial dokumentalny - niedziela, 18 maja 12:30