Ewa gotuje (415)
magazyn kulinarny Polska 2021
| W skrócie: | Ewa Wachowicz rozpoczyna przygotowania do świąt Wielkanocnych. Na początek przygotuje pieczeń z piersi indyka. Można ją podać zarówno na ciepło, jak i wykorzystać na zimno w postaci wędliny. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| czwartek, 11 grudnia za 13 dni |
3:10 | Polsat 2 (z napisami) |
Opis
Ewa Wachowicz pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję. Gospodyni programu przygotowuje potrawy w swojej kuchni.
Ewa Wachowicz rozpoczyna przygotowania do świąt Wielkanocnych. Na początek przygotuje pieczeń z piersi indyka. Można ją podać zarówno na ciepło, jak i wykorzystać na zimno w postaci wędliny do kanapek. Następnie zaserwuje polędwiczki wieprzowe nadziewane farszem szpinakowym z dodatkiem suszonych pomidorów. Na koniec przygotuje deser - babkę czekoladową z lukrem pomarańczowym. Przy okazji Ewa zdradzi jak samodzielnie przygotować zakwas na żur - klasyczny na mące żytniej oraz bezglutenowy na płatkach owsianych.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Ewa Wachowicz
gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (445) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 28 na 29 listopada 2:00
- Ewa gotuje (446) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 28 na 29 listopada 2:30
- Ewa gotuje (395) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 28 na 29 listopada 3:05
- Ewa gotuje (396) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 28 na 29 listopada 3:35
- Ewa gotuje (545) - magazyn kulinarny - sobota, 29 listopada 7:30
- Ewa gotuje (546) - magazyn kulinarny - sobota, 29 listopada 8:00 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (558) - magazyn kulinarny - sobota, 29 listopada 11:30
- Ewa gotuje (447) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 29 na 30 listopada 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (397) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 29 na 30 listopada 3:25
- Ewa gotuje (398) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 29 na 30 listopada 3:55