Eko na serio: Czy EKO ma przyszłość? (10)
magazyn Polska 2025
W skrócie: | Program wprowadza w świat żywności ekologicznej - od zasad znakowania i systemu kontroli, przez praktyki w rolnictwie, po świadome wybory konsumenckie. Prowadzą Tomasz Królikowski i Mateusz Pawłowski. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
poniedziałek, 6 października za 13 dni |
19:55 | TVP 2 |
wtorek, 7 października za 14 dni |
1:20 | TVP Polonia |
Opis
Program wprowadza widza w świat żywności ekologicznej - od zasad znakowania i systemu kontroli, przez codzienne praktyki w rolnictwie, po świadome wybory konsumenckie. Dowiemy się, czym jest produkcja ekologiczna i jak wygląda system jej certyfikacji oraz jak wpływa ona na środowisko, zdrowie i gospodarkę. Prowadzą Tomasz Królikowski i Mateusz Pawłowski.
Zobacz także
- Eko na serio: Certyfikat Produkcji Ekologicznej EU czy tylko naklejka? (1) - magazyn - dziś, 23 września 19:55 i 3 późniejsze emisje
- Eko na serio: Co tak naprawdę kryje się za zielonym Ekoliściem EU? (2) - magazyn - środa, 24 września 19:55 i 3 późniejsze emisje
- Eko na serio: Jakie produkty mogą być oznaczone jako EKO? (3) - magazyn - czwartek, 25 września 19:55 i 3 późniejsze emisje
- Eko na serio: Jak dba się o zwierzęta w rolnictwie ekologicznym? (4) - magazyn - piątek, 26 września 19:55 i 3 późniejsze emisje
- Eko na serio: Naturalny produkt EKO - co to naprawdę znaczy? (5) - magazyn - wtorek, 30 września 15:50 i 1 późniejsza emisja
- Eko na serio: Co Certyfikat Produkcji Ekologicznej EU oznacza dla środowiska? (6) - magazyn - wtorek, 30 września 19:55 i 1 późniejsza emisja
- Eko na serio: Jak gleba i natura wpływają na smak i jakość produktów? (7) - magazyn - noc śr./czw., 1 na 2 października 1:20
- Eko na serio: Kto odpowiada za przyznanie Certyfikatu EKO? (8) - magazyn - noc czw./pt., 2 na 3 października 1:20 i 1 późniejsza emisja
- Eko na serio: Czy EKO zawsze znaczy drożej i od czego to zależy? (9) - magazyn - noc pt./sob., 3 na 4 października 1:20 i 1 późniejsza emisja