Dziwaczne potrawy: Smakowite miasta (22/24)
(Bizarre Foods: Delicious Destinations)
W skrócie: | Andrew Zimmern odwiedza Fez w Maroku, uważane za duchową i kulturalną stolicę kraju. Tamtejsza kuchnia czerpie z tradycji Berberów. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Andrew Zimmern rozpoczyna kolejną kulinarną przygodę, podczas której będzie znów degustował najdziwniejsze potrawy świata, od dzikiej koźliny po kaczą wątróbkę. W nowym sezonie programu Andrew skosztuje jaja węża w Japonii i wypije wężową żółć w Szanghaju. Na Okinawie spałaszuje marynowane świńskie ucho, trującą rybę najeżkokształtną i oko tuńczyka. Na koniec wybierze się do Chin, by spróbować żółwia, kurczęcych serc i ślimaczych skorupek. Widzowie przekonają się, czy Andrew przetrwa tak ciężką próbę.
W tym odcinku
Tym razem Andrew Zimmern wyrusza do barwnego i chaotycznego miasta Fez w Maroku. Jest ono uważane za duchową i kulturalną stolicę tego kraju. Jego kuchnia przepełniona jest smakami rdzennych Berberów, Arabów, Andaluzyjczyków z południowej Hiszpanii czy dużej części populacji żydowskiej. Jest to idealne miejsce do spróbowania potraw Afryki Północnej, do których zalicza się tagine.
Zobacz także
- Dziwaczne potrawy: Smakowite miasta (24) - serial dokumentalny - dziś, 14 maja 11:15
- Dziwaczne potrawy: Smakowite miasta (20/24) - serial dokumentalny - niedziela, 19 maja 13:20
- Dziwaczne potrawy: Smakowite miasta (21/24) - serial dokumentalny - niedziela, 26 maja 13:20