Dzień dobry, obiad: Obiady z wykorzystaniem resztek (2)
W skrócie: | Martyna Chomacka pokazuje, jak przygotować obiad, wykorzystując resztki z innych posiłków. Na stole pojawią się panzanella z brzoskwiniami i burratą, zapiekanka oraz krem z ziemniaków. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
niedziela, 26 października za 13 dni |
17:20 | CANAL+ Kuchnia |
Opis
Martyna Chomacka dzieli się sprawdzonymi przepisami na pomysłowe i różnorodne obiady. W każdym odcinku prezentuje przepisy, z których w 15, 35 lub 60 minut można wyczarować coś pysznego. Na stole pojawią się m.in. klasyczne dania z nowoczesnym twistem, popularne potrawy kuchni włoskiej, azjatyckiej i orientalnej, obiady bezmięsne, jednogarnkowe oraz takie, które można przygotować z resztek lub wziąć na wynos do pracy.
Martyna Chomacka pokazuje, jak przygotować obiad, wykorzystując resztki z innych posiłków. Na stole pojawi się orzeźwiająca panzanella z brzoskwiniami i burratą, łącząca smaki lata z nutą włoskiej tradycji. Kolejne propozycje to sycąca grecka zapiekanka z kurczakiem i bakłażanem oraz rozgrzewający krem z ziemniaków z pieczonym czosnkiem.
Zobacz także
- Dzień dobry, obiad: Współczesne obiadowe klasyki (1) - magazyn kulinarny - niedziela, 19 października 17:20 i 1 późniejsza emisja