Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
poniedziałek, 6 maja jutro |
9:00 | CANAL+ Family |
Opis
Piotr Kucharski proponuje kolejną porcję sprawdzonych przepisów na pieczywo pochodzące z różnych stron świata. Będą to pyszne wypieki na słono i słodko, które każdy może przygotować we własnej kuchni. Mistrz kulinarny pokaże m.in., jak upiec prosty chleb bez wyrabiania. Przygotuje bułki pszenne zwane knyplami, poda też bolo de caco, czyli płaski chlebek popularny na Maderze, oraz shokupan - delikatny mleczny chleb z Japonii.
Prowadzący proponuje przepisy na pieczywo z różnych stron świata. Podaje m.in. recepturę na prosty chleb bez wyrabiania. Pierwszy odcinek poświęcony jest wypiekom drożdżowym.
Zobacz także
- Domowa piekarnia Kucharskiego 4: Bułki na słono i słodko (2) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 6 maja 9:25
- Domowa piekarnia Kucharskiego 4: Bez piekarnika (3) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 6 maja 10:00
- Domowa piekarnia Kucharskiego 4: Płaskie chleby (4) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 6 maja 10:25
- Domowa piekarnia Kucharskiego 4: Serowe (5) - magazyn kulinarny - wtorek, 7 maja 9:00
- Domowa piekarnia Kucharskiego 4: Japońskie wypieki (6) - magazyn kulinarny - wtorek, 7 maja 9:25
- Domowa piekarnia Kucharskiego 3: Wypieki drożdżowe (2) - magazyn kulinarny - sobota, 11 maja 23:15 i 1 późniejsza emisja
- Domowa piekarnia Kucharskiego 2: Wypieki drożdżowe (6) - magazyn kulinarny - czwartek, 16 maja 7:20