Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
poniedziałek, 16 czerwca pojutrze |
16:55 | CANAL+ Kuchnia |
Opis
Katarzyna Bosacka znów pokazuje, co jeść, jak czytać etykiety i robić zakupy, by nie marnować żywności, zdrowia i pieniędzy. Bierze pod lupę kolejne produkty spożywcze, uważnie czytając etykiety. Tłumaczy, jak oznaczane są konserwanty, barwniki i środki zagęszczające. Jednocześnie doradza, których substancji należy unikać. Sprawdza, co warto kupić na obiad, by był smaczny i wartościowy. Przemierzając sklepowe alejki, sięgnie po takie artykuły jak pizza, dania wege, kotlety mielone, kiełbasa, pomidory i ziemniaki. Sama też będzie gotować, a do tego zaprosi ciekawych gości.
Katarzyna Bosacka podpowie, jak na pełnych towaru półkach znaleźć zdrowe produkty. W tym odcinku skupi się na daniu często goszczącym na polskich stołach - kotlecie mielonym.
Zobacz także
- Bosacka daje radę 2: Pizza (2) - magazyn poradnikowy - wtorek, 17 czerwca 16:55
- Bosacka daje radę 2: Curry (3) - magazyn poradnikowy - środa, 18 czerwca 16:55
- Bosacka daje radę 2: Ziemniaki (4) - magazyn poradnikowy - czwartek, 19 czerwca 16:55
- Bosacka daje radę 2: Pomidory (5) - magazyn poradnikowy - piątek, 20 czerwca 16:55
- Bosacka daje radę 2: Kiełbasa (6) - magazyn poradnikowy - poniedziałek, 23 czerwca 16:55
- Bosacka daje radę 2: Wędliny domowe (7) - magazyn poradnikowy - wtorek, 24 czerwca 16:55
- Bosacka daje radę 2: Dania wege (8) - magazyn poradnikowy - środa, 25 czerwca 16:55