Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
czwartek, 2 maja za 7 dni |
11:00 | Nat Geo People |
Opis
Serowy ekspert i autor książek kucharskich Afrima Pristine udaje się w zaskakującą kulinarną podróż, by zaprezentować tajniki różnych tradycji serowarstwa. Wśród alpejskich szczytów Szwajcarii prowadzący zobaczy, jak dojrzewa ementaler, a nad Sekwaną odkryje, dlaczego rozkoszowanie się smakiem serów jest wpisane w tradycję i kulturę Francji.
W tym odcinku
Afrim odbywa podróż po Grecji, w której historia serowarstwa liczy sobie kilka tysięcy lat. W czasie wyprawy zgłębia miejscowe tradycje kulinarne oraz poznaje wspaniałe smaki.
Zobacz także
- Apetyczna historia serów: Szwajcaria (1) - serial dokumentalny - dziś, 25 kwietnia 11:00
- Europa z powietrza: Grecja (6) - serial dokumentalny - piątek, 26 kwietnia 14:00
- Apetyczna historia serów: Francja (2) - serial dokumentalny - poniedziałek, 29 kwietnia 11:00
- Apetyczna historia serów: Quebec (3) - serial dokumentalny - wtorek, 30 kwietnia 11:00
- Apetyczna historia serów: Toronto (4) - serial dokumentalny - środa, 1 maja 11:00
- Imperium w budowie: Grecja (7) - serial dokumentalny - niedziela, 5 maja 22:05 i 2 późniejsze emisje
- Apetyczna historia serów: Kolumbia Brytyjska (6) - serial dokumentalny - poniedziałek, 6 maja 11:00