Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| nie znaleziono żadnej emisji | ||
Opis
Serowy ekspert i autor książek kucharskich Afrima Pristine udaje się w zaskakującą kulinarną podróż, by zaprezentować tajniki różnych tradycji serowarstwa. Wśród alpejskich szczytów Szwajcarii prowadzący zobaczy, jak dojrzewa ementaler, a nad Sekwaną odkryje, dlaczego rozkoszowanie się smakiem serów jest wpisane w tradycję i kulturę Francji.
W tym odcinku
Afrim odbywa podróż po Grecji, w której historia serowarstwa liczy sobie kilka tysięcy lat. W czasie wyprawy zgłębia miejscowe tradycje kulinarne oraz poznaje wspaniałe smaki.
Zobacz także
- Europa z powietrza: Grecja (6) - serial dokumentalny - sobota, 20 grudnia 8:00 i 1 późniejsza emisja
- Nie bój ryby! 2: Grecja (6) - magazyn kulinarny - niedziela, 21 grudnia 16:20 i 2 późniejsze emisje
