Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Serowy ekspert i autor książek kucharskich Afrima Pristine udaje się w zaskakującą kulinarną podróż, by zaprezentować tajniki różnych tradycji serowarstwa. Wśród alpejskich szczytów Szwajcarii prowadzący zobaczy, jak dojrzewa ementaler, a nad Sekwaną odkryje, dlaczego rozkoszowanie się smakiem serów jest wpisane w tradycję i kulturę Francji.
W tym odcinku
W kraju nad Sekwaną wytwarzanych jest około czterystu rodzajów serów. Stanowią one kluczowy składnik wielu niezwykle popularnych francuskich dań.}
Zobacz także
- Sztuka obrony: Wojny w Europie: Francja (5) - serial dokumentalny - poniedziałek, 25 sierpnia 18:00
- Śladami wielkich kompozytorów 2: Francja (2) - serial dokumentalny - noc pon./wt., 25 na 26 sierpnia 1:55
- Z popiołów II wojny światowej: Francja (6) - serial dokumentalny - sobota, 30 sierpnia 13:35 i 2 późniejsze emisje
- Łowcy staroci: Francja (2/12) - serial dokumentalny - noc wt./śr., 2 na 3 września 4:35