Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Serowy ekspert i autor książek kucharskich Afrima Pristine udaje się w zaskakującą kulinarną podróż, by zaprezentować tajniki różnych tradycji serowarstwa. Wśród alpejskich szczytów Szwajcarii prowadzący zobaczy, jak dojrzewa ementaler, a nad Sekwaną odkryje, dlaczego rozkoszowanie się smakiem serów jest wpisane w tradycję i kulturę Francji.
W tym odcinku
W kraju nad Sekwaną wytwarzanych jest około czterystu rodzajów serów. Stanowią one kluczowy składnik wielu niezwykle popularnych francuskich dań.}
Zobacz także
- M jak mięso 3: Francja (1) - serial dokumentalny - poniedziałek, 30 czerwca 19:20 i 1 późniejsza emisja
- Z popiołów II wojny światowej: Francja (6) - serial dokumentalny - sobota, 5 lipca 12:15 i 2 późniejsze emisje
- Droga do wyzwolenia: Francja (1) - serial dokumentalny - piątek, 11 lipca 12:00