Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Serowy ekspert i autor książek kucharskich Afrima Pristine udaje się w zaskakującą kulinarną podróż, by zaprezentować tajniki różnych tradycji serowarstwa. Wśród alpejskich szczytów Szwajcarii prowadzący zobaczy, jak dojrzewa ementaler, a nad Sekwaną odkryje, dlaczego rozkoszowanie się smakiem serów jest wpisane w tradycję i kulturę Francji.
W tym odcinku
W kraju nad Sekwaną wytwarzanych jest około czterystu rodzajów serów. Stanowią one kluczowy składnik wielu niezwykle popularnych francuskich dań.}
Zobacz także
- Apetyczna historia serów: Kolumbia Brytyjska (6) - serial dokumentalny - poniedziałek, 6 maja 11:00
- Taaaki karp!: Francja (2) - serial dokumentalny - wtorek, 7 maja 9:30
- M jak mięso 3: Francja (1) - serial dokumentalny - sobota, 11 maja 17:00
- Nie bój ryby! 2: Francja (2) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 13 na 14 maja 1:35