ABC gotowania - kuchnia włoska (4)
        magazyn poradnikowy  Polska  2020
          
      
      
      | W skrócie: | Sztuka kulinarna we Włoszech opiera się na prostych potrawach przygotowanych z dobrych składników. Oliwa z oliwek, warzywa i zioła, sery, ryby, owoce morza, jajka, mąka i oliwki to podstawy wielu dań. | 
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja | 
| nie znaleziono żadnej emisji | ||
Opis
Marieta Marecka odkrywa tajniki kuchni włoskiej. W programie pojawią się najróżniejsze pizze, ravioli oraz inne smakowite potrawy. Sztuka kulinarna na Półwyspie Apenińskim opiera się na prostych potrawach przygotowanych z dobrej jakości składników. Oliwa z oliwek, świeże warzywa i zioła, wyraziste sery, ryby, owoce morza, jajka, mąka i oliwki to podstawa wielu dań. Prowadząca pokaże widzom jak przygotować m.in. domowy makaron, risotto, zupę minestrone, foccacio, karczochy pod beszamelem i tiramisu.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- 
        
        Martyna Marecka
        gospodarz
     
