ABC gotowania - kuchnia turecka: Desery (10)
magazyn poradnikowy Polska 2022
| W skrócie: | Marieta Marecka prezentuje przysmaki kuchni tureckiej. Udowadnia, że to nie tylko kebab, pita i baklawa. Wielkim atutem kraju jest kuchnia oparta na warzywach, przyprawach oraz serach i mięsach. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| sobota, 25 października dziś |
8:30 | CANAL+ Kuchnia |
| czwartek, 30 października za 5 dni |
3:20 | CANAL+ Kuchnia |
Opis
Marieta Marecka prezentuje przysmaki kuchni tureckiej. Udowadnia, że to nie tylko kebab, pita i baklawa. Wielkim atutem kraju, do którego chętnie podróżują Polacy w wakacje, jest kuchnia oparta na dojrzewających w pełnym słońcu warzywach, aromatycznych przyprawach, wyrazistych w smaku serach i mięsach oraz bardzo słodkich deserach. Większość tych dań jest prosta w przygotowaniu. Mistrzyni kuchni proponuje m.in. gozleme, kumpir, szakszukę, kofty i faszerowane bakłażany.
Zobacz także
- ABC gotowania - kuchnia turecka: Warzywa (6) - magazyn poradnikowy - noc sob./niedz., 25 na 26 października 2:20
- ABC gotowania - kuchnia turecka: Ryż i kasza (7) - magazyn poradnikowy - noc niedz./pon., 26 na 27 października 3:20
- ABC gotowania - kuchnia turecka: Mięsa cz.2 (8) - magazyn poradnikowy - noc pon./wt., 27 na 28 października 3:20
- ABC gotowania - kuchnia turecka: Pieczywo tureckie (9) - magazyn poradnikowy - noc wt./śr., 28 na 29 października 3:20
- ABC gotowania - kuchnia amerykańska: Desery (6) - magazyn kulinarny - środa, 29 października 6:35
- ABC gotowania - kuchnia meksykańska: Desery (10) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 3 listopada 6:35
- ABC gotowania - kuchnia grecka: Desery (8) - magazyn poradnikowy - piątek, 7 listopada 6:35
