ABC gotowania - kuchnia polska: Mąka (2)
magazyn kulinarny Polska 2023
| W skrócie: | Marieta Marecka bierze na warsztat szlagiery rodzimej kuchni - od gołąbków po żurek. W każdym odcinku przygotuje trzy potrawy, opierając się jednym składniku, który często gości na polskich stołach. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| poniedziałek, 3 listopada za 9 dni |
3:20 | CANAL+ Kuchnia |
| piątek, 7 listopada za 13 dni |
7:25 | CANAL+ 4K Ultra HD |
Opis
Marieta Marecka bierze na warsztat szlagiery rodzimej kuchni, od gołąbków po żurek i sernik. W każdym odcinku przygotuje trzy potrawy, opierając się jednym składniku, który często gości na polskich stołach. Zaproponuje przepisy na chrupiące placki ziemniaczane, kruche paszteciki z grzybami, krupnik, schab ze śliwkami, ciasto z truskawkami, leniwe czy domową kiszoną kapustę. Pokaże, jakie przysmaki można wyczarować z grzybów, twarogu czy kaszy.
Zobacz także
- ABC gotowania - kuchnia polska: Kapusta (1) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 1 na 2 listopada 3:20 i 1 późniejsza emisja
- ABC gotowania - kuchnia polska: Śliwka (3) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 3 na 4 listopada 3:20 i 1 późniejsza emisja
- ABC gotowania - kuchnia polska: Ziemniaki (4) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 4 na 5 listopada 3:20 i 1 późniejsza emisja
- ABC gotowania - kuchnia polska: Grzyby (5) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 5 na 6 listopada 3:20
- ABC gotowania - kuchnia polska: Twaróg (6) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 6 na 7 listopada 3:20
- ABC gotowania - kuchnia polska: Kasza (7) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 7 na 8 listopada 3:20
