ABC gotowania - kuchnia polska 2: Jajka (5)
        magazyn kulinarny  Polska  2024
          
      
      
      | W skrócie: | Marieta Marecka przedstawia klasyki rodzimej kuchni. W każdym odcinku przygotuje trzy potrawy, opierając się na jednym składniku popularnym w kuchni polskiej. Sięgnie do przepisów swojej babci. | 
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja | 
| piątek, 14 listopada za 14 dni | 3:20 | CANAL+ Kuchnia | 
Opis
Marieta Marecka przedstawia kolejne klasyki rodzimej kuchni. Na jej stole pojawią się dania z pomidorami, jabłkami, burakami, jajkami, ogórkami, wieprzowiną, rybami i drobiem. W każdym odcinku mistrzyni kulinarna przygotuje trzy potrawy, opierając się na jednym głównym składniku, popularnym w kuchni polskiej. Sięgnie do przepisów swojej babci. Na ich podstawie przyrządzi zasmażane buraczki, ugotuje zupę ogórkową, barszcz na wędzonce i solidny rosół, poda też pieczoną łopatkę i kacze udka. Słodkim akcentem będzie babka z ajerkoniakiem.
Zobacz także
- ABC gotowania - kuchnia polska 2: Drób (1) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 9 na 10 listopada 3:20
- Bosacka daje radę: Jajka (6) - magazyn poradnikowy - poniedziałek, 10 listopada 14:20 i 2 późniejsze emisje
- ABC gotowania - kuchnia polska 2: Buraki (2) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 10 na 11 listopada 3:20
- ABC gotowania - kuchnia polska 2: Jabłka (3) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 11 na 12 listopada 3:20
- ABC gotowania - kuchnia polska 2: Wieprzowina (4) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 12 na 13 listopada 3:20
- Dzień dobry, śniadanie 2: Jajka (4) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 12 na 13 listopada 5:30 i 1 późniejsza emisja
