
Food NetworkProgram TV na Niedziela 17.08.2025
6:00
Wiem, co jem (13/16)magazyn poradnikowy
Dzienny limit soli to najwyżej 5 gramów. Jej nadmiar grozi nadciśnieniem, na które cierpi już co czwarty Polak. W tym odcinku Kasia Bosacka wyjaśni, czy zdrowsza jest sól kamienna czy morska.
- 6:35Słodki świat Renata (6/8)
magazyn kulinarny
Włoski cukiernik i mistrz projektowania ciast, Renato Ardonino, w swojej pracowni przygotowuje desery, które dzięki jego wyrafinowanemu kunsztowi zamieniają się w słodkie rzeźby.
- 7:35Makaron, ogród i fantazja (3/6)
magazyn kulinarny
Enrica Della Martira przygotowuje dania ze składników zebranych ze swojego ogrodu. W każdym odcinku zdradza widzom kilka swoich popisowych przepisów, w tym na świeży makaron, sos czy przystawkę.
- 8:15Makaron, ogród i fantazja (4/6)
magazyn kulinarny
Enrica Della Martira przygotowuje dania ze składników zebranych ze swojego ogrodu. W każdym odcinku zdradza widzom kilka swoich popisowych przepisów, w tym na świeży makaron, sos czy przystawkę.
8:55
Niech wygra lepsze menu (6/10)reality show
Damiano Carrara, światowej sławy włoski szef kuchni i cukiernik, oraz Gino D'Acampo, legendarny szef kuchni i przedsiębiorca, prowadzą dwa zespoły, które muszą przygotować menu dla 20 osób.
9:55
Wiem, co jem i wiem, co kupuję (9/12)magazyn poradnikowy
Co trzeci dorosły Polak i co piąte dziecko ma nadwagę, która zwiększa ryzyko chorób kręgosłupa i stawów, cukrzycy, miażdżycy, nadciśnienia czy zawałów serca. Katarzyna Bosacka podpowie, jak schudnąć.
10:40
Wiem, co jem i wiem, co kupuję (10/12)magazyn poradnikowy
Polacy zajmują drugie miejsce w kategorii lekomanów Europy. Na preparaty na przeziębienie wydają 1,5 mld zł rocznie. Katarzyna Bosacka sprawdzi, czy da się sprzedać tani produkt za podwójną cenę.
11:25
Apetyt na miłość (9/12)program rozrywkowy
Wojtek uważany jest za atrakcyjnego mężczyznę. Pracuje jako konferansjer na imprezach. Bohater odcinka uwielbia jeść - pytanie tylko, czy kulinarna intuicja pomoże mu dobrać idealną partnerkę.
12:25
Makłowicz w drodze (5/11)magazyn kulinarny
Kucharz przemierza południową Istrię. Opowie o przywódcy socjalistycznej Jugosławii, który na jedną ze swoich rezydencji wybrał Wyspy Briońskie. W Puli zaś przeniesie się do starożytnych czasów.
13:00
Makłowicz w drodze (6/11)magazyn kulinarny
Rovinj to jedno z najpiękniejszych miast półwyspu Istria. Podróżnik zachwyca się kozim serem z popiołem czy boczkiem wieprzowym z kremem z selera. Samodzielnie przygotowuje risotto ze szparagami.
13:35
Kuchenne rewolucje (3/14)program rozrywkowy
Ujsoły to malownicza wieś w Beskidzie Żywieckim, przez którą przechodzą szlaki turystyczne. Mieszkający nieopodal Sławek wynajął tu restaurację. Szybko okazało się, że to nietrafiona inwestycja.
14:35
Kuchenne rewolucje (4/14)program rozrywkowy
W menu restauracji Szafran miały znajdować się potrawy kuchni gruzińskiej, rosyjskiej i uzbeckiej. Sanepid zakwestionował wielkość kuchni, dlatego wszystkie środki finansowe przeznaczono na remont.
- 15:35Molly gotuje na farmie (10/13)
magazyn kulinarny
Blogerka kulinarna, Molly Yeh, w swoim przytulnym wiejskim domu przygotowuje dania związane z jej żydowskim i chińskim pochodzeniem. Wnosi wielokulturową inspirację i zabawę do amerykańskiej kuchni.
- 16:10Molly gotuje na farmie (11/13)
magazyn kulinarny
Blogerka kulinarna, Molly Yeh, w swoim przytulnym wiejskim domu przygotowuje dania związane z jej żydowskim i chińskim pochodzeniem. Wnosi wielokulturową inspirację i zabawę do amerykańskiej kuchni.
16:40
Kulinarne podróże z Guyem Fierim (13/17)magazyn kulinarny
Restaurator Guy Fieri ponownie wyrusza w głąb Ameryki w poszukiwaniu najpyszniejszego jedzenia. Odwiedza małe knajpki z tradycyjnymi amerykańskimi daniami, ale podanymi w nowej odsłonie.
17:15
Kulinarne podróże z Guyem Fierim (14/17)magazyn kulinarny
Restaurator Guy Fieri ponownie wyrusza w głąb Ameryki w poszukiwaniu najpyszniejszego jedzenia. Odwiedza małe knajpki z tradycyjnymi amerykańskimi daniami, ale podanymi w nowej odsłonie.
17:50
MasterChef Junior (5/10)program rozrywkowy
Młodych kucharzy czeka gotowanie w restauracji. Trafią do profesjonalnej kuchni podzieleni na dwie drużyny. Każdy zespół otrzyma własne, osobiste menu, na które złożą się cztery dania.
- 19:15Sąsiedzi kontra sąsiedzi (1/8)
program rozrywkowy
W Złotowie przy ulicy Mokrej mieszkają uczestnicy tego odcinka. Andżelika i Michał na co dzień są przyjaciółmi Ilony i Tomka. W programie muszą jednak rywalizować, gotując swoje popisowe dania.
- 20:15Kulinarna misja w Malezji (4/12)
magazyn kulinarny
Szef kuchni Malcolm Goh i malezyjska DJ-ka radiowa Tham Zher Peen podejmują współpracę, aby wyśledzić wyjątkowe malezyjskie smaki. Tym razem rozszerzają obszar poszukiwań poza Kuala Lumpur.
- 20:50Kulinarna misja w Malezji (5/12)
magazyn kulinarny
Szef kuchni Malcolm Goh i malezyjska DJ-ka radiowa Tham Zher Peen podejmują współpracę, aby wyśledzić wyjątkowe malezyjskie smaki. Tym razem rozszerzają obszar poszukiwań poza Kuala Lumpur.
21:25
Mordercza kuchnia: na ostrzu noża (4/9)reality show
Szefowie kuchni stają do kulinarnych pojedynków, w których dozwolone są sabotaż i podstęp. Każdy z uczestników otrzymuje 25 tys. dol. Może je wydać, by zdobyć przewagę albo pokrzyżować plany rywali.
22:30
Niech wygra lepsze menu (10)reality show
Damiano Carrara, światowej sławy włoski szef kuchni i cukiernik, oraz Gino D'Acampo, legendarny szef kuchni i przedsiębiorca, prowadzą dwa zespoły, które muszą przygotować menu dla 20 osób.
- 23:35Makaron, ogród i fantazja (3/6)
magazyn kulinarny
Enrica Della Martira przygotowuje dania ze składników zebranych ze swojego ogrodu. W każdym odcinku zdradza widzom kilka swoich popisowych przepisów, w tym na świeży makaron, sos czy przystawkę.
- 0:15Makaron, ogród i fantazja (4/6)
magazyn kulinarny
Enrica Della Martira przygotowuje dania ze składników zebranych ze swojego ogrodu. W każdym odcinku zdradza widzom kilka swoich popisowych przepisów, w tym na świeży makaron, sos czy przystawkę.
0:55
Wiem, co jem (13/16)magazyn poradnikowy
Dzienny limit soli to najwyżej 5 gramów. Jej nadmiar grozi nadciśnieniem, na które cierpi już co czwarty Polak. W tym odcinku Kasia Bosacka wyjaśni, czy zdrowsza jest sól kamienna czy morska.
1:30
Wiem, co jem (14/16)magazyn poradnikowy
Przeciętny Polak zjada miesięcznie 2 kg wędliny, ale też często na nią narzeka. Prowadząca wyjaśni, dlaczego nie ma przepisów kontrolujących jakość wędlin. Na konsumentów czyha wiele niebezpieczeństw.
2:05
Apetyt na miłość (9/12)program rozrywkowy
Wojtek uważany jest za atrakcyjnego mężczyznę. Pracuje jako konferansjer na imprezach. Bohater odcinka uwielbia jeść - pytanie tylko, czy kulinarna intuicja pomoże mu dobrać idealną partnerkę.
- 3:05Ulubione przysmaki Ameryki (1/13)
magazyn kulinarny
Roger Mooking prezentuje widzom najbardziej smakowite i oryginalne jedzenie Ameryki Północnej.
- 4:00Ulubione przysmaki Ameryki (2/13)
magazyn kulinarny
Roger Mooking prezentuje widzom najbardziej smakowite i oryginalne jedzenie Ameryki Północnej.
5:00
Pyszne 25 (3/12)magazyn kulinarny
Anna Starmach podpowie, jak przygotować niedrogie, lecz efektowne potrawy, które będą dopełnieniem romantycznego wieczoru. Prowadząca przyrządzi m.n. ceviche z łososia z awokado i pomidorkami.
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI