
Food Network Program TV na dziś
0:45
Posiekani (5)teleturniej kulinarny
W popularnym konkursie kulinarnym zawodnicy tworzą trzydaniowe menu z tajemniczych składników. Liczą się talent, szybkość i kreatywność. Tylko najlepszy szef kuchni uniknie eliminacji i wygra.
1:45
Słodka trzynastka (3/8)magazyn kulinarny
Trzynastu piekarzy dzieli się swoimi kulinarnymi sekretami, dzięki którym stali się sławni. Każdy z nich reprezentuje inną specjalność: od pikantnego pieczywa i lekkich ciast po kruche wypieki.
- 2:45Dziecięce mistrzostwa wypieków (9/10)
magazyn kulinarny
Duff Goldman i Kardea Brown zapraszają dwunastu młodych cukierników do rywalizacji. Każde zadanie inspirowane jest światem natury. Zawodnicy tworzą słodkie dzieła, nawiązujące do jednego ze zwierząt.
3:45
Akcja: Restauracja! (11/16)reality show
Robert Irvine i jego ekipa pomagają restauracjom, którym grozi bankructwo. Każdy odcinek to wizyta w innym lokalu. Widzowie będą mieli okazję zobaczyć, jak przywraca tym miejscom utraconą świetność.
4:45
Pyszne miejscówki (3/13)magazyn kulinarny
Zestawienie najlepszych lokali, które trzeba odwiedzić w Stanach Zjednoczonych, aby zdobyć jedyne w swoim rodzaju doświadczenia kulinarne. Pyszne jedzenie jest dla wielu turystów ważniejsze niż muzea.
5:15
Pyszne 25 (3/8)magazyn kulinarny
Anna przyrządza dania, których bazą jest kruche ciasto. Na początek przygotuje 'odwróconą' tartę z pomidorami i szalotkami. Połączy łososia z czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorami z ciastem.
6:00
Wiem, co jem (15/16)magazyn poradnikowy
Polska jest jednym z najważniejszych przetwórców ryb w UE, jednak statystyczny Polak zjada ich jedynie 12 kg rocznie. Niestety, w rodzimych sklepach łatwo natknąć się na złej jakości produkty.
- 6:35Słodki świat Renata (7/8)
magazyn kulinarny
Włoski cukiernik i mistrz projektowania ciast, Renato Ardonino, w swojej pracowni przygotowuje desery, które dzięki jego wyrafinowanemu kunsztowi zamieniają się w słodkie rzeźby.
7:30
Makaron, ogród i fantazja (5/6)magazyn kulinarny
Enrica Della Martira przygotowuje dania ze składników zebranych ze swojego ogrodu. W każdym odcinku zdradza widzom kilka swoich popisowych przepisów, w tym na świeży makaron, sos czy przystawkę.
8:10
Makaron, ogród i fantazja (6)magazyn kulinarny
Enrica Della Martira przygotowuje dania ze składników zebranych ze swojego ogrodu. W każdym odcinku zdradza widzom kilka swoich popisowych przepisów, w tym na świeży makaron, sos czy przystawkę.
8:50
Niech wygra lepsze menu (7/10)reality show
Damiano Carrara, światowej sławy włoski szef kuchni i cukiernik, oraz Gino D'Acampo, legendarny szef kuchni i przedsiębiorca, prowadzą dwa zespoły, które muszą przygotować menu dla 20 osób.
9:50
MasterChef Junior (6/10)program rozrywkowy
Młodzi kucharze przygotują dania z owocami morza. Gościem drugiej części odcinka jest zwyciężczyni 'MasterChefa', Beata Śniechowska. Zaprezentuje, jak przygotować soczyste oraz smaczne steki warzywne.
11:20
Apetyt na miłość (10/12)program rozrywkowy
Kaśka ma 20 lat i doskwiera jej samotność, mimo że jest twardą dziewczyną. Lubi tatuaże i ramoneski. Woli zwiedzać świat autostopem, ale temu jedynemu dałaby się namówić na all- inclusive.
12:20
Makłowicz w drodze (7/11)magazyn kulinarny
Robert odwiedza miasteczko Vizinada i Zalew Limski, a także kilka innych zachwycających miejsc w okolicy. Starożytny Poreč z bizantyjską bazyliką, wenecki Novigrad, toskańskie winnice w Narduće.
12:55
Makłowicz w drodze (8/11)magazyn kulinarny
Robert Makłowicz odwiedza niewielki Draguć z XVI-wiecznymi freskami oraz Motovun górujący nad doliną rzeki Mirny. W okolicznych lasach można znaleźć trufle. Podróżnik przygotuje z nimi gnocchi.
13:30
Gotowanie na ranczu z Guyem (9/14)magazyn kulinarny
Guy Fieri zaprasza znajomych kucharzy do swojej plenerowej kuchni na rustykalnym ranczu. Czeka ich popołudnie wypełnione gotowaniem i wymianą kulinarnych doświadczeń.
14:05
Gotowanie na ranczu z Guyem (10/14)magazyn kulinarny
Guy Fieri zaprasza znajomych kucharzy do swojej plenerowej kuchni na rustykalnym ranczu. Czeka ich popołudnie wypełnione gotowaniem i wymianą kulinarnych doświadczeń.
14:40
Mordercza kuchnia: na ostrzu noża (5/9)reality show
Szefowie kuchni stają do kulinarnych pojedynków, w których dozwolone są sabotaż i podstęp. Każdy z uczestników otrzymuje 25 tys. dol. Może je wydać, by zdobyć przewagę albo pokrzyżować plany rywali.
15:40
Kobieta na Dzikim Zachodzie (9/13)magazyn kulinarny
Blogerka i autorka książek kucharskich, Ree Drummond, dzieli się z widzami ulubionymi przepisami. Tworzy menu na każdą okazję: od rodzinnych kolacji na ostatnią chwilę po eleganckie uroczystości.
16:15
Kobieta na Dzikim Zachodzie (10/13)magazyn kulinarny
Blogerka i autorka książek kucharskich, Ree Drummond, dzieli się z widzami ulubionymi przepisami. Tworzy menu na każdą okazję: od rodzinnych kolacji na ostatnią chwilę po eleganckie uroczystości.
16:50
Posiekani (1/13)teleturniej kulinarny
Czterech kucharzy staje przed wyzwaniem przygotowania przystawki z owoców morza. W kolejnych konkurencjach rywale zmierzą się z nietypowym połączeniem smaków i deserem.
- 17:50Pojedynek na grille (7/8)
reality show
Bobby Flay, Anne Burrell i Jet Tila wybierają zawodników do swoich drużyn BBQ. Mają za zadanie mistrzowsko przygotować grillowane potrawy, ale muszą się też zmierzyć ze sztuką wędzenia.
18:50
Wiem, co jem i wiem, co kupuję (9/13)magazyn poradnikowy
Polskie nastolatki są w czołówce najgrubszych dzieci w Europie. Połowa je słodycze i pije napoje gazowane kilka razy w tygodniu. Dietetyczka Anna Jelonek powie, jak sprawić, by pokochały one warzywa.
19:30
Kulinarna misja w Malezji (6/12)magazyn kulinarny
Szef kuchni Malcolm Goh i malezyjska DJ-ka radiowa Tham Zher Peen podejmują współpracę, aby wyśledzić wyjątkowe malezyjskie smaki. Tym razem rozszerzają obszar poszukiwań poza Kuala Lumpur.
20:05
Kulinarna misja w Malezji (7/12)magazyn kulinarny
Szef kuchni Malcolm Goh i malezyjska DJ-ka radiowa Tham Zher Peen podejmują współpracę, aby wyśledzić wyjątkowe malezyjskie smaki. Tym razem rozszerzają obszar poszukiwań poza Kuala Lumpur.
20:40
Kulinarna misja w Malezji (8/12)magazyn kulinarny
Szef kuchni Malcolm Goh i malezyjska DJ-ka radiowa Tham Zher Peen podejmują współpracę, aby wyśledzić wyjątkowe malezyjskie smaki. Tym razem rozszerzają obszar poszukiwań poza Kuala Lumpur.
21:15
Kuchenne rewolucje (14/15)program rozrywkowy
Teresa postanowiła otworzyć własną restaurację z niedużym hotelem. W weekendy odbywają się wesela, chrzciny i komunie. Jednocześnie w tygodniu gości brakuje, a z samych imprez ciężko utrzymać interes.
22:20
Kuchenne rewolucje (15)program rozrywkowy
Krzysztof postanowił zorganizować dla turystów, którzy przyjeżdżają oglądać zamek w Malborku, dodatkową atrakcję - pokazy walk rycerskich. Mężczyzna otworzył też budkę z tak zwaną małą gastronomią.
23:25
Makaron, ogród i fantazja (5/6)magazyn kulinarny
Enrica Della Martira przygotowuje dania ze składników zebranych ze swojego ogrodu. W każdym odcinku zdradza widzom kilka swoich popisowych przepisów, w tym na świeży makaron, sos czy przystawkę.
0:10
Makaron, ogród i fantazja (6)magazyn kulinarny
Enrica Della Martira przygotowuje dania ze składników zebranych ze swojego ogrodu. W każdym odcinku zdradza widzom kilka swoich popisowych przepisów, w tym na świeży makaron, sos czy przystawkę.
0:55
Wiem, co jem (15/16)magazyn poradnikowy
Polska jest jednym z najważniejszych przetwórców ryb w UE, jednak statystyczny Polak zjada ich jedynie 12 kg rocznie. Niestety, w rodzimych sklepach łatwo natknąć się na złej jakości produkty.
1:30
Wiem, co jem (16)magazyn poradnikowy
Kasia odpowie na garść pytań dotyczących ulubionego warzywa Polaków - ziemniaka. Widzowie dowiedzą się m.in. czy lepiej kupować ziemniaki myte czy raczej te oblepione ziemią.
2:05
Apetyt na miłość (10/12)program rozrywkowy
Kaśka ma 20 lat i doskwiera jej samotność, mimo że jest twardą dziewczyną. Lubi tatuaże i ramoneski. Woli zwiedzać świat autostopem, ale temu jedynemu dałaby się namówić na all- inclusive.
3:05
Sztuka mięsa (1/12)magazyn kulinarny
Tomasz Jakubiak przygotowuje stek zarumieniony na zewnątrz i lekko różowy w środku. Kruche bitki poda z roszponką i marynowanymi burakami. Zaserwuje także wypełnioną mięsem pitę.
3:35
Sztuka mięsa (2/12)magazyn kulinarny
Twórcy odcinka odwiedzają Grzegorza Sowę. Odkrywają sekrety chowu owiec. Widzowie poznają cechy baraniny i jagnięciny. Tomasz przygotuje kofty z jagnięciny w sosie jogurtowym i jagnięce giczki.
4:05
Sztuka mięsa (5/12)magazyn kulinarny
Tomasz przygotowuje roladki z mięsa indyka. Faszeruje je szpinakiem oraz mielonym mięsem. Pokaże także, w jaki sposób przyrządzić indycze klopsy w sosie pomidorowo-śmietanowym.
4:40
Sztuka mięsa (1/8)magazyn kulinarny
Tomasz Jakubiak zajmie się wieprzowiną. Zaprezentuje przepisy na gotowane golonki w towarzystwie sałatki z patisonów. Pojawi się też receptura na schab w sosie jabłkowo-musztardowym.
5:15
Pyszne 25 (3/8)magazyn kulinarny
Anna przyrządza dania, których bazą jest kruche ciasto. Na początek przygotuje 'odwróconą' tartę z pomidorami i szalotkami. Połączy łososia z czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorami z ciastem.
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI