
Food NetworkProgram TV na Sobota 28.06.2025
6:00
Wiem, co jem (9/15)magazyn poradnikowy
Polacy uwielbiają karkówkę, jednak dietetycy ostrzegają, że tłuszcz wieprzowy jest bardzo szkodliwy. Katarzyna Bosacka sprawdzi wszystkie fakty i mity na temat tego mięsa.
6:35
Wiem, co jem (10/15)magazyn poradnikowy
Prowadząca Katarzyna Bosacka odkryje dzisiaj właściwości sałaty. Prowadząca sprawdzi, czy popularne warzywo naprawdę jest pełne witamin, a także, czy zawiera szkodliwe azotany.
7:10
Słodkie pyszności (5/10)magazyn kulinarny
Carol pokazuje swoją pasję do słodyczy, tłumacząc krok po kroku praktyczne przepisy, łatwe do odtworzenia w domu. Przy okazji przekazuje widzom wskazówki, które pomogą uniknąć wyrzucania składników.
7:45
Słodkie pyszności (6/10)magazyn kulinarny
Carol pokazuje swoją pasję do słodyczy, tłumacząc krok po kroku praktyczne przepisy, łatwe do odtworzenia w domu. Przy okazji przekazuje widzom wskazówki, które pomogą uniknąć wyrzucania składników.
- 8:20Pyszne historie (5/6)
serial dokumentalny
Znana szefowa kuchni oraz autorka książek kulinarnych, Carla Hall, podróżuje po całym świecie. W miejscach, do których dociera, szuka potraw, które uchodzą za typowo amerykańskie.
- 9:05Pyszne historie (6)
serial dokumentalny
Znana szefowa kuchni oraz autorka książek kulinarnych, Carla Hall, podróżuje po całym świecie. W miejscach, do których dociera, szuka potraw, które uchodzą za typowo amerykańskie.
9:50
MasterChef Nastolatki (7/9)program rozrywkowy
Kucharze przygotują jajka poche w sosie holenderskim. Gościem specjalnym, który oceni potrawy, jest Michał Korkosz. Następnie czeka ich lekcja chefa Alona Thana, znawcy japońskiej sztuki kulinarnej.
11:20
Apetyt na miłość (5/12)program rozrywkowy
Diana cieszy się powodzeniem u panów. Marzy jednak o wielkiej miłości i o tym, żeby się w końcu ustatkować. Według niej idealny mężczyzna powinien prezentować imponującą muskulaturę.
12:20
Makłowicz w drodze (5/7)magazyn kulinarny
Podróżujący kucharz wyrusza do Kanionu Szaryńskiego. Podziwia krajobrazy i posila się baranimi szaszłykami pieczonymi na wiejskim ruszcie. Widzowie poznają tradycyjne dania regionu: besparmak i syrne.
12:55
Makłowicz w drodze (6/7)magazyn kulinarny
Podróżnik przemierza miasta Turkiestan i Szymkent. Odwiedza turkiestański bazar, na którym podgląda ręczną produkcję kiełbas z koniny. W menu programu znajdą się m.in. pierożki samsa.
13:30
Symon gotuje w ogrodzie (7/14)magazyn kulinarny
Szef kuchni, Michael Symon, zabiera widzów w pełną smaku i wspomnień podróż przez lato. Przy okazji szykowania potraw prowadzący opowiada o rodzinie, tradycji i ulubionych letnich smakach.
14:05
Symon gotuje w ogrodzie (8/14)magazyn kulinarny
Szef kuchni, Michael Symon, zabiera widzów w pełną smaku i wspomnień podróż przez lato. Przy okazji szykowania potraw prowadzący opowiada o rodzinie, tradycji i ulubionych letnich smakach.
14:40
Mordercza kuchnia (10/13)reality show
Czterej zawodnicy toczą ze sobą zacięte pojedynki w kuchni. Walczą w trzech etapach eliminacyjnych. Rywale mogą utrudniać sobie zadanie. Każdy z kucharzy otrzymuje po 25 tysięcy dolarów.
15:40
Kobieta na Dzikim Zachodzie (7/13)magazyn kulinarny
Nagradzana blogerka i autorka książek kucharskich, Ree Drummond, dzieli się ulubionymi przepisami. Tworzy menu na każdą okazję: od kolacji na ostatnią chwilę po eleganckie uroczystości.
16:15
Kobieta na Dzikim Zachodzie (8/13)magazyn kulinarny
Nagradzana blogerka i autorka książek kucharskich, Ree Drummond, dzieli się ulubionymi przepisami. Tworzy menu na każdą okazję: od kolacji na ostatnią chwilę po eleganckie uroczystości.
16:50
Posiekani (6/13)teleturniej kulinarny
Kolejna odsłona konkursu, w którym liczą się umiejętności, szybkość i pomysłowość. Szefowie kuchni rywalizują przed ekspertami. Zawodnicy muszą przeobrazić koszyk składników w niezwykłe potrawy.
17:50
Zawodowcy od grilla (8/9)magazyn kulinarny
Zawodnicy z poprzednich sezonów wracają, aby zmierzyć się ponownie w konkurencji grillowania. Zwycięzca otrzyma 50 tysięcy dolarów oraz tytuł Grand Championa BBQ Pitmasters.
18:50
Wiem, co jem i wiem, co kupuję (1/13)magazyn poradnikowy
Producenci wmawiają, że preparaty multiwitaminowe to lekarstwo na przesilenie wiosenne. Kasia zdradza, ile w tym prawdy. W drugiej części programu radzi, czym należy się kierować, wybierając mop.
19:35
Sprytne pomysły Jagny (4/8)program rozrywkowy
Tematem odcinka jest pieczywo, które okazuje się najczęściej wyrzucanym produktem w domach. Jagna dzieli się pomysłami na wtórne wykorzystanie starego chleba - między innymi na kluseczki chlebowe.
- 20:05Światowa kuchnia Ravinder (15/20)
magazyn kulinarny
Zdobywająca nagrody brytyjska kucharka Ravinder Bhogal zabiera widzów w egzotyczną, kulinarną podróż. Pokazuje, jak jada się na całym świecie, a do każdego przepisu dodaje swoje pomysły.
- 20:40Światowa kuchnia Ravinder (16/20)
magazyn kulinarny
Zdobywająca nagrody brytyjska kucharka Ravinder Bhogal zabiera widzów w egzotyczną, kulinarną podróż. Pokazuje, jak jada się na całym świecie, a do każdego przepisu dodaje swoje pomysły.
21:15
Kuchenne rewolucje (5/14)program rozrywkowy
Restauracja Kaskada Smaku powstała pośród bloków. Właścicielka dotąd nie miała do czynienia z biznesem gastronomicznym. Mimo różnorodnej oferty klienci omijają lokal, który przynosi straty.
22:20
Kuchenne rewolucje (6/14)program rozrywkowy
Restauracja L'amore to efekt zamiłowania Mariusza do włoskiej kuchni. W prowadzeniu biznesu wspierają go siostry - jedna pomaga w kuchni, druga jest menedżerką. Lokal nie przynosi zysków.
23:20
Magda gotuje internet (8)magazyn kulinarny
Gościem odcinka jest Izabella Krzan, modelka i prezenterka. Podczas rozmowy w domu Magdy Gessler otwarcie opowiada ona o swoich doświadczeniach związanych z komentarzami dotyczącymi jej wyglądu.
23:55
Słodkie pyszności (6/10)magazyn kulinarny
Carol pokazuje swoją pasję do słodyczy, tłumacząc krok po kroku praktyczne przepisy, łatwe do odtworzenia w domu. Przy okazji przekazuje widzom wskazówki, które pomogą uniknąć wyrzucania składników.
0:30
Wiem, co jem (9/15)magazyn poradnikowy
Polacy uwielbiają karkówkę, jednak dietetycy ostrzegają, że tłuszcz wieprzowy jest bardzo szkodliwy. Katarzyna Bosacka sprawdzi wszystkie fakty i mity na temat tego mięsa.
1:05
Wiem, co jem (10/15)magazyn poradnikowy
Prowadząca Katarzyna Bosacka odkryje dzisiaj właściwości sałaty. Prowadząca sprawdzi, czy popularne warzywo naprawdę jest pełne witamin, a także, czy zawiera szkodliwe azotany.
1:40
Apetyt na miłość (5/12)program rozrywkowy
Diana cieszy się powodzeniem u panów. Marzy jednak o wielkiej miłości i o tym, żeby się w końcu ustatkować. Według niej idealny mężczyzna powinien prezentować imponującą muskulaturę.
2:40
Mania grillowania z Bobbym Flayem (11/13)magazyn kulinarny
Bobby pokazuje, jak stworzyć zdrowe, wegetariańskie menu. Przygotowuje minipizze z grillowanych grzybów portobello z oliwą, papryką, pomidorami i kozim serem. Serwuje też sałatkę z grillowaną pitą.
3:15
Mania grillowania z Bobbym Flayem (12/13)magazyn kulinarny
Bobby Flay przedstawia sposób na przygotowanie sosu barbecue oraz szykuje słodko-słony miks kukurydzy i fasoli wraz z grillowanymi batatami. Do tego proponuje brzoskwiniowy drink z kruszonego lodu.
3:45
Amatorzy kontra zawodowcy (9/10)teleturniej kulinarny
Eddie Jackson rzuca kucharzom amatorom wyzwanie życia. Muszą oni zmierzyć się w jednorundowym gotowaniu z uznanymi szefami kuchni na świecie. Wszystko, czego potrzebują, to tylko jeden głos uznania.
4:20
Amatorzy kontra zawodowcy (10)teleturniej kulinarny
Eddie Jackson rzuca kucharzom amatorom wyzwanie życia. Muszą oni zmierzyć się w jednorundowym gotowaniu z uznanymi szefami kuchni na świecie. Wszystko, czego potrzebują, to tylko jeden głos uznania.
- 4:55Tradycyjne smaki Palermo (5/6)
magazyn kulinarny
Prowadząca Giusina Battaglia pokazuje widzom, jak przyrządzić wiele typowych sycylijskich potraw z lokalnych i tradycyjnych składników.
5:40
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI