
Food NetworkProgram TV na Sobota 14.06.2025
6:00
Wiem, co jem (1/15)magazyn poradnikowy
Polska słynie z kabanosów. Chociaż kiełbaski te stanowią doskonałą przekąskę, lubianą przez naszych rodaków, nie zawsze są zdrowe. Katarzyna Bosacka doradzi, jak wybrać dobry produkt.
6:35
Wiem, co jem (2/15)magazyn poradnikowy
Batony są popularną i łatwo dostępną przekąską. Katarzyna Bosacka przyjrzy się dostępnym na naszym rynku batonom i pomoże wybrać te, które posiadają również wartości odżywcze.
7:10
Makaron, ogród i fantazja (3/6)magazyn kulinarny
Enrica Della Martira przygotowuje dania ze składników zebranych ze swojego ogrodu. W każdym odcinku zdradza widzom kilka swoich popisowych przepisów, w tym na świeży makaron, sos czy przystawkę.
7:50
Makaron, ogród i fantazja (4/6)magazyn kulinarny
Enrica Della Martira przygotowuje dania ze składników zebranych ze swojego ogrodu. W każdym odcinku zdradza widzom kilka swoich popisowych przepisów, w tym na świeży makaron, sos czy przystawkę.
8:30
Król mięsa (3/6)magazyn kulinarny
Luka Terni specjalizuje się w daniach mięsnych. Prowadzący zaprasza widzów do karczmy na toskańskich wzgórzach, którą od czterech pokoleń prowadzi jego rodzina. To tam przyrządza gulasze i pieczenie.
9:10
Król mięsa (4/6)magazyn kulinarny
Luka Terni specjalizuje się w daniach mięsnych. Prowadzący zaprasza widzów do karczmy na toskańskich wzgórzach, którą od czterech pokoleń prowadzi jego rodzina. To tam przyrządza gulasze i pieczenie.
9:55
MasterChef Nastolatki (5/9)program rozrywkowy
Uczestnicy muszą wykazać się umiejętnościami kulinarnymi i zdolnością zarządzania czasem. Gościem będzie Jacek Grochowina, ekspert w przygotowaniu dań typu surf and turf i szef kuchni lokalu Nolita.
- 11:20Apetyt na miłość (1/12)
program rozrywkowy
Anna wolny czas poświęca swojej wnuczce. Dużo czyta i chętnie słucha płyt Phila Collinsa. Ma do wyboru menu przygotowane przez Ryszarda - złotą rączkę i idealnego kandydata na męża.
12:20
Makłowicz w drodze (8/11)magazyn kulinarny
Robert Makłowicz odwiedza niewielki Draguć z XVI-wiecznymi freskami oraz Motovun górujący nad doliną rzeki Mirny. W okolicznych lasach można znaleźć trufle. Podróżnik przygotuje z nimi gnocchi.
12:55
Makłowicz w drodze (9/11)magazyn kulinarny
Tym razem Robert Makłowicz zachwyca się kwitnącymi sadami w Norwegii. Bierze udział w degustacji cydrów w Utne oraz odwiedza chatę wikingów, którzy raczyli się piwem i miodem pitnym.
13:30
Symon gotuje w ogrodzie (3/14)magazyn kulinarny
Szef kuchni, Michael Symon, zabiera widzów w pełną smaku i wspomnień podróż przez lato. Przy okazji szykowania potraw prowadzący opowiada o rodzinie, tradycji i ulubionych letnich smakach.
14:05
Symon gotuje w ogrodzie (4/14)magazyn kulinarny
Szef kuchni, Michael Symon, zabiera widzów w pełną smaku i wspomnień podróż przez lato. Przy okazji szykowania potraw prowadzący opowiada o rodzinie, tradycji i ulubionych letnich smakach.
14:40
Mordercza kuchnia (8/13)reality show
Czterej zawodnicy toczą ze sobą zacięte pojedynki w kuchni. Walczą w trzech etapach eliminacyjnych. Rywale mogą utrudniać sobie zadanie. Każdy z kucharzy otrzymuje po 25 tysięcy dolarów.
15:40
Kobieta na Dzikim Zachodzie (3/13)magazyn kulinarny
Nagradzana blogerka i autorka książek kucharskich, Ree Drummond, dzieli się ulubionymi przepisami. Tworzy menu na każdą okazję: od kolacji na ostatnią chwilę po eleganckie uroczystości.
16:15
Kobieta na Dzikim Zachodzie (4/13)magazyn kulinarny
Nagradzana blogerka i autorka książek kucharskich, Ree Drummond, dzieli się ulubionymi przepisami. Tworzy menu na każdą okazję: od kolacji na ostatnią chwilę po eleganckie uroczystości.
16:50
Posiekani (4/13)teleturniej kulinarny
Kolejna odsłona konkursu, w którym liczą się umiejętności, szybkość i pomysłowość. Szefowie kuchni rywalizują przed ekspertami. Zawodnicy muszą przeobrazić koszyk składników w niezwykłe potrawy.
17:50
Zawodowcy od grilla (6/9)magazyn kulinarny
Zawodnicy z poprzednich sezonów wracają, aby zmierzyć się ponownie w konkurencji grillowania. Zwycięzca otrzyma 50 tysięcy dolarów oraz tytuł Grand Championa BBQ Pitmasters.
18:50
Wiem, co jem i wiem, co kupuję (11/12)magazyn poradnikowy
Katarzyna Bosacka wyjaśnia, czy ufać rekomendacjom na produktach. Eksperci tłumaczą, jak odróżnić certyfikaty gwarantujące jakość od oszustwa. Widzowie dowiedzą się też, jak wybrać czajnik.
19:35
Sprytne pomysły Jagny (2/8)program rozrywkowy
Odcinek poświęcony ekologii. Jagna podpowiada, jak zaoszczędzić pieniądze i nie generować plastiku oraz jak segregować przedmioty. Dzieli się też pomysłami na przechowywanie produktów w kuchni.
- 20:05Światowa kuchnia Ravinder (7/20)
magazyn kulinarny
Ravinder szykuje niedzielny posiłek dla rodziny. Przygotowania zaczyna od pieczeni z dodatkiem przypraw Kashmiri oraz orzechami. Gdy główne danie jest gotowe, Ravinder zabiera się za pieczony maniok.
- 20:40Światowa kuchnia Ravinder (8/20)
magazyn kulinarny
Zdobywająca nagrody brytyjska kucharka Ravinder Bhogal zabiera widzów w egzotyczną, kulinarną podróż. Pokazuje, jak jada się na całym świecie, a do każdego przepisu dodaje swoje pomysły.
21:15
Kuchenne rewolucje (1/14)program rozrywkowy
Marek i Aga przez wiele lat mieszkali w Niemczech. Po narodzinach syna wrócili do Polski, do Knyszyna. Leży ona niedaleko atrakcyjnych turystycznie miejsc. Nie zapewniło to sukcesu lokalowi Marka.
22:20
Kuchenne rewolucje (2/14)program rozrywkowy
Restauracja Mazowianka dla Krzysztofa i Marka, którzy prowadzą firmę budowlaną, stanowić miała miłą odmianę. Założyli, że wystarczy zatrudnić profesjonalny personel, a interes będzie rozwijał się sam.
23:20
Magda gotuje internet (6/8)magazyn kulinarny
Magda Gessler gości Jacka Jelonka znanego z programu "Prince Charming". Dzieli się on swoimi doświadczeniami związanymi z nienawiścią, której doświadcza ze względu na swoją orientację seksualną.
23:55
Makaron, ogród i fantazja (4/6)magazyn kulinarny
Enrica Della Martira przygotowuje dania ze składników zebranych ze swojego ogrodu. W każdym odcinku zdradza widzom kilka swoich popisowych przepisów, w tym na świeży makaron, sos czy przystawkę.
0:35
Wiem, co jem (1/15)magazyn poradnikowy
Polska słynie z kabanosów. Chociaż kiełbaski te stanowią doskonałą przekąskę, lubianą przez naszych rodaków, nie zawsze są zdrowe. Katarzyna Bosacka doradzi, jak wybrać dobry produkt.
1:10
Wiem, co jem (2/15)magazyn poradnikowy
Batony są popularną i łatwo dostępną przekąską. Katarzyna Bosacka przyjrzy się dostępnym na naszym rynku batonom i pomoże wybrać te, które posiadają również wartości odżywcze.
- 1:45Apetyt na miłość (1/12)
program rozrywkowy
Anna wolny czas poświęca swojej wnuczce. Dużo czyta i chętnie słucha płyt Phila Collinsa. Ma do wyboru menu przygotowane przez Ryszarda - złotą rączkę i idealnego kandydata na męża.
2:45
Mania grillowania z Bobbym Flayem (3/13)magazyn kulinarny
Bobby Flay dzieli się swoją metodą na grillowanie steka z antrykotu. Następnie przygotowuje grillowane ziemniaki z sosem czosnkowo-musztardowym i rzepę z sosem z czerwonej papryki.
3:20
Mania grillowania z Bobbym Flayem (4/13)magazyn kulinarny
Bobby Flay pokazuje, jak przyrządzić jedno z jego ulubionych dań - rybne taco. Szykuje też grillowane mahi mahi, cytrusową sałatkę colesław z czerwoną kapustą i jogurtową salsę z wędzonego pomidora.
- 3:55Amatorzy kontra zawodowcy (1/10)
teleturniej kulinarny
Eddie Jackson rzuca kucharzom amatorom wyzwanie życia. Muszą oni zmierzyć się w jednorundowym gotowaniu z uznanymi szefami kuchni na świecie. Wszystko, czego potrzebują, to tylko jeden głos uznania.
- 4:30Amatorzy kontra zawodowcy (2/10)
teleturniej kulinarny
Eddie Jackson rzuca kucharzom amatorom wyzwanie życia. Muszą oni zmierzyć się w jednorundowym gotowaniu z uznanymi szefami kuchni na świecie. Wszystko, czego potrzebują, to tylko jeden głos uznania.
- 5:00Tradycyjne smaki Palermo (1/6)
magazyn kulinarny
Prowadząca Giusina Battaglia pokazuje widzom, jak przyrządzić wiele typowych sycylijskich potraw z lokalnych i tradycyjnych składników.
5:40
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI