
Food NetworkProgram TV na Sobota 17.05.2025
6:00
Z gruntu zdrowo (5/6)magazyn poradnikowy
Tadeusz Muller odwiedza miejscowość Łopatki w okolicach Łodzi, gdzie Monika Mrowińska prowadzi ekologiczne gospodarstwo Mrowisko. Właścicielka opowiada o kapuście, którą u siebie hoduje.
6:35
Z gruntu zdrowo (6)magazyn poradnikowy
Tadeusz Muller odwiedza Ewę Nisiewicz, żeby lepiej poznać wachlarz polskich ziół, które nadają daniom niesamowitego aromatu i sprawiają, że codzienne jedzenie staje się prawdziwą ucztą.
7:10
Zdrowa kuchnia Morgan (5/7)magazyn kulinarny
Morgan Witkin proponuje dania wegańskie, bezglutenowe i bez cukrów rafinowanych. Jej przepisy bazują na naturalnych produktach. Przygotowane potrawy gwarantują dobre samopoczucie i są smaczne.
7:45
Zdrowa kuchnia Morgan (6/7)magazyn kulinarny
Morgan Witkin proponuje dania wegańskie, bezglutenowe i bez cukrów rafinowanych. Jej przepisy bazują na naturalnych produktach. Przygotowane potrawy gwarantują dobre samopoczucie i są smaczne.
8:20
Makaron, ogród i fantazja (5/6)magazyn kulinarny
Enrica Della Martira przygotowuje dania ze składników zebranych ze swojego ogrodu. W każdym odcinku zdradza widzom kilka swoich popisowych przepisów, w tym na świeży makaron, sos czy przystawkę.
9:05
Makaron, ogród i fantazja (6)magazyn kulinarny
Enrica Della Martira przygotowuje dania ze składników zebranych ze swojego ogrodu. W każdym odcinku zdradza widzom kilka swoich popisowych przepisów, w tym na świeży makaron, sos czy przystawkę.
9:50
MasterChef Nastolatki (1/9)program rozrywkowy
Osiemnaścioro młodych kucharzy staje do rywalizacji pod okiem Michela Morana i Doroty Szelągowskiej. Gościem specjalnym jest Piotr Kraśko.
11:20
Apetyt na miłość (4/12)program rozrywkowy
Daria pracuje jako pilot i rezydent wycieczek. Ciągłe wyjazdy utrudniają jej znalezienie miłości. O jej serce zawalczą handlowiec Jakub, pasjonat psychologii Dominik i Kamil, który studiuje turystykę.
12:20
Makłowicz w drodze (2/10)magazyn kulinarny
Robert Makłowicz podróżuje po ukraińskim Zakarpaciu. Mieszkańców Użhorodu łączy miłość do mamałygi z bryndzą i skwarkami. Z kolei w mieście Czop nad Cisą kucharz przyrządzi zupę rybną.
12:55
Makłowicz w drodze (3/10)magazyn kulinarny
Obecnie częścią karpackiej Ukrainy jest górska kraina będąca celem turystycznych wypraw w dawnej Galicji. Pełna jest tradycyjnych strojów, muzyki oraz huculskich przysmaków jak sery czy banosz.
- 13:30Symon gotuje w ogrodzie (9/14)
magazyn kulinarny
Korzystając z cieplejszych dni, Michael Symon rozpala grilla. Udowadnia, że przygotowywanie w ten sposób potraw może być łatwe i przyjemne, a dania będą pełne smaku. Zdradza przydatne triki.
- 14:05Symon gotuje w ogrodzie (10/14)
magazyn kulinarny
Korzystając z cieplejszych dni, Michael Symon rozpala grilla. Udowadnia, że przygotowywanie w ten sposób potraw może być łatwe i przyjemne, a dania będą pełne smaku. Zdradza przydatne triki.
14:40
Mordercza kuchnia (4/13)reality show
Czterej zawodnicy toczą ze sobą zacięte pojedynki w kuchni. Walczą w trzech etapach eliminacyjnych. Rywale mogą utrudniać sobie zadanie. Każdy z kucharzy otrzymuje po 25 tysięcy dolarów.
- 15:40Palce lizać (7/14)
magazyn kulinarny
Eddie Jackson jest entuzjastą jedzenia. Jego wymarzony dzień zaczyna się od śniadania i brunchu, po nich następuje lunch, wieczorem kolacja z deserem, a kolejny posiłek to przekąska o północy.
- 16:15Palce lizać (8/14)
magazyn kulinarny
Eddie Jackson jest entuzjastą jedzenia. Jego wymarzony dzień zaczyna się od śniadania i brunchu, po nich następuje lunch, wieczorem kolacja z deserem, a kolejny posiłek to przekąska o północy.
16:50
Posiekani (19)teleturniej kulinarny
Szefowie kuchni rywalizują przed trójką ekspertów. Muszą przeobrazić koszyk tajemniczych składników w niezwykłe potrawy. Mają na to zaledwie dwadzieścia minut. W każdej rundzie odpada jeden uczestnik.
17:50
Zawodowcy od grilla (2/9)magazyn kulinarny
Zawodnicy z poprzednich sezonów wracają, aby zmierzyć się ponownie w konkurencji grillowania. Zwycięzca otrzyma 50 tysięcy dolarów oraz tytuł Grand Championa BBQ Pitmasters.
18:50
Wiem, co jem i wiem, co kupuję (7/12)magazyn poradnikowy
85% Polaków codziennie odczuwa stres i niepokój. Spora część szuka wtedy szczęścia na talerzu. Tymczasem cukier w słodyczach daje energię na krótko, a śmieciowe jedzenie to puste kalorie.
19:35
Wiem, co jem (7/15)magazyn poradnikowy
Banan sprawdza się w roli przekąski, ponadto zawiera wiele minerałów, witamin itp. Katarzyna Bosacka omawia różnice pomiędzy zielonym a żółtym bananem, rozwiewa też różne wątpliwości.
- 20:05Martin Yan i wszystkie smaki Azji (7/8)
serial dokumentalny
Martin Yan od ponad 20 lat przemierza Azję. W swojej kuchni łączy doświadczenie z charakterystycznym stylem gotowania, by tworzyć dania inspirowane ludźmi i miejscami, które napotkał na swojej drodze.
- 20:40Martin Yan i wszystkie smaki Azji (8)
serial dokumentalny
Martin Yan od ponad 20 lat przemierza Azję. W swojej kuchni łączy doświadczenie z charakterystycznym stylem gotowania, by tworzyć dania inspirowane ludźmi i miejscami, które napotkał na swojej drodze.
21:15
Kuchenne rewolucje (8/15)program rozrywkowy
Magda Gessler odwiedza restaurację U Dunina. Lokal cieszył się renomą w PRL-u. Niestety, odkąd obecna właścicielka, Maja, przejęła go od swoich teściów, goście przestali przychodzić.
22:20
Kuchenne rewolucje (9/15)program rozrywkowy
Restaurację od trzech lat prowadzi troje wspólników i przyjaciół: Anastazja, Waldek i Robert. W czasach PRL-u Dymarka cieszyła się nienaganną opinią. Teraz jednak straciła dobrą renomę.
23:20
Magda gotuje internet (2/8)magazyn kulinarny
Tomasz Oświeciński - aktor, influencer, trener i zawodnik sztuk walki - rozmawiał z prowadzącą m.in. o swojej kryminalnej przeszłości. Razem przyrządzili kopytka z nóżkami w galarecie na ciepło.
23:55
Zdrowa kuchnia Morgan (6/7)magazyn kulinarny
Morgan Witkin proponuje dania wegańskie, bezglutenowe i bez cukrów rafinowanych. Jej przepisy bazują na naturalnych produktach. Przygotowane potrawy gwarantują dobre samopoczucie i są smaczne.
0:25
Z gruntu zdrowo (5/6)magazyn poradnikowy
Tadeusz Muller odwiedza miejscowość Łopatki w okolicach Łodzi, gdzie Monika Mrowińska prowadzi ekologiczne gospodarstwo Mrowisko. Właścicielka opowiada o kapuście, którą u siebie hoduje.
1:00
Z gruntu zdrowo (6)magazyn poradnikowy
Tadeusz Muller odwiedza Ewę Nisiewicz, żeby lepiej poznać wachlarz polskich ziół, które nadają daniom niesamowitego aromatu i sprawiają, że codzienne jedzenie staje się prawdziwą ucztą.
1:35
Apetyt na miłość (4/12)program rozrywkowy
Daria pracuje jako pilot i rezydent wycieczek. Ciągłe wyjazdy utrudniają jej znalezienie miłości. O jej serce zawalczą handlowiec Jakub, pasjonat psychologii Dominik i Kamil, który studiuje turystykę.
- 2:35Barbecue na wypasie (1/13)
magazyn kulinarny
Prowadzący przygotowuje potrawy z grilla dla przyjaciół. Następnie zaprasza do swojej kuchni gościa, z którym szykuje dwa niesamowite dania.
3:10
Człowiek, ogień i wyżerka (5/13)magazyn kulinarny
Roger Mooking objeżdża USA w poszukiwaniu najbardziej innowacyjnych metod gotowania przy pomocy ognia.
3:40
Człowiek, ogień i wyżerka (6/13)magazyn kulinarny
Roger Mooking objeżdża USA w poszukiwaniu najbardziej innowacyjnych metod gotowania przy pomocy ognia.
- 4:10Przepisy prosto z serca (19/20)
magazyn kulinarny
W każdym odcinku para składająca się z męża i żony, brata i siostry, współlokatorów lub przyjaciół prezentuje we własnej kuchni trzy przepisy na potrawy, które dzięki współpracy zawsze wychodzą.
4:50
Gotowanie z miłości (2)magazyn kulinarny
Prowadzący udowadniają, że posiłek może być formą świętowania, podziękowaniem dla wyjątkowej osoby, sposobem na wspólne spędzenie czasu oraz jak wiele przyjemności dostarcza gotowanie dla innych.
5:25
Kuchnia czynna całą dobęmagazyn kulinarny
Omenaa Mensah, znana prezenterka pogody, wspólnie ze swoją 6-letnią córeczką prezentuje dania, które każdemu przypadną do gustu.
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI