Food Network Program TV na dziś
- 4:45Wszystkiego słodkiego (3/8)
magazyn kulinarny
Dorota Szelągowska i Mateusz Gessler przygotowują tradycyjne dania świąteczne, którym nadadzą niebanalny charakter. Pieką więc wielkanocną babę i chałkę, a także przyrządzają paschę.
- 5:20Wszystkiego słodkiego (4/8)
magazyn kulinarny
Widzowie poznają przepisy na czekoladowy mus z kruszonką oraz nowojorski sernik z mango i marakują. Prowadzący pokażą, jak przygotować lekki krem bawarski oraz tort owocowy bez pieczenia.
- 5:15Wszystkiego słodkiego (8)
magazyn kulinarny
Letnie smaki kojarzą się ze słońcem i beztroską. Dorota Szelągowska i Mateusz Gessler starają się odtworzyć te pozytywne emocje. Dlatego m.in. przygotowują angielskie bułeczki z wanilią.
6:00Z gruntu zdrowo (4/6)magazyn poradnikowy
Niedaleko Starogardu Gdańskiego Tadeusz spotyka się ze Sławkiem, który uprawia rzodkiewki od ponad 20 lat. Na miejscu prowadzący przyrządza tatar z rzodkiewki, a w swojej kuchni kiszone rzodkiewki.
- 6:35Pyszne historie (2/6)
serial dokumentalny
Znana szefowa kuchni oraz autorka książek kulinarnych, Carla Hall, podróżuje po całym świecie. W miejscach, do których dociera, szuka potraw, które uchodzą za typowo amerykańskie.
- 7:15Pyszne historie (3/6)
serial dokumentalny
Znana szefowa kuchni oraz autorka książek kulinarnych, Carla Hall, podróżuje po całym świecie. W miejscach, do których dociera, szuka potraw, które uchodzą za typowo amerykańskie.
7:55Bake Off Włochy (3/16)reality show
50 aspirujących cukierników rywalizuje o kwalilikację do piątej edycji Bake off Italia.
9:50Co nas truje (7/12)program rozrywkowy
Prowadząca przygląda się napojom gazowanym, które zawojowały rynek. Nawet nie zdajemy sobie sprawy, co tak naprawdę zawierają bąbelkowe produkty. Ich spożywanie w zbyt dużej ilości szkodzi zdrowiu.
10:35Co nas truje (8/12)program rozrywkowy
Olej palmowy to cichy zabójca. Ukrywa się we wszystkich przetworzonych produktach. Jest bezwonny, bez smaku, trudny do wykrycia przez człowieka i dlatego świadomie używany przez producentów.
- 11:20Kulinarne podróże Magdy Gessler (1/2)
film dokumentalny, Polska 2017
Tajniki kuchni meksykańskiej, która trafiła na listę niematerialnego dziedzictwa UNESCO.
12:20Odkrycia Magdy Gessler (2/3)magazyn kulinarny
Magda Gessler jedzie do Krakowa, gdzie w restauracji Fiorentina kosztuje nowoczesnej polskiej kuchni z włoskim akcentem. Jednym z dań jest Pstrąg Ojcowski - ryba wędzona dymem z jabłoni.
12:55Magda gotuje internet (6/8)magazyn kulinarny
Magda Gessler gości Jacka Jelonka znanego z programu "Prince Charming". Dzieli się on swoimi doświadczeniami związanymi z nienawiścią, której doświadcza ze względu na swoją orientację seksualną.
13:30Kuchenne rewolucje (3/14)program rozrywkowy
Ujsoły to malownicza wieś w Beskidzie Żywieckim, przez którą przechodzą szlaki turystyczne. Mieszkający nieopodal Sławek wynajął tu restaurację. Szybko okazało się, że to nietrafiona inwestycja.
14:30Kuchenne rewolucje (4/14)program rozrywkowy
W menu restauracji Szafran miały znajdować się potrawy kuchni gruzińskiej, rosyjskiej i uzbeckiej. Sanepid zakwestionował wielkość kuchni, dlatego wszystkie środki finansowe przeznaczono na remont.
- 15:30Molly gotuje na farmie (7/13)
magazyn kulinarny
Blogerka kulinarna, Molly Yeh, w przytulnym wiejskim domu przygotowuje dania inspirowane jej żydowskim i chińskim pochodzeniem. Wnosi wielokulturową inspirację i zabawę do kuchni w całej Ameryce.
- 16:05Molly gotuje na farmie (8/13)
magazyn kulinarny
Blogerka kulinarna, Molly Yeh, w przytulnym wiejskim domu przygotowuje dania inspirowane jej żydowskim i chińskim pochodzeniem. Wnosi wielokulturową inspirację i zabawę do kuchni w całej Ameryce.
- 16:35Polska do zjedzenia
magazyn kulinarny
Pandemia koronawirusa sprawiła, że wielu Polaków postanowiło odpoczywać lokalnie. Pozwoliło to docenić im smaki własnego kraju. Samar Khanaferz zabiera widzów do najciekawszych hotelowych restauracji.
- 17:10Kuchnie na 100 palników
film dokumentalny, Polska 2019
W Grand Hotelu ponad 30 kucharzy i 40 kelnerów jest w pełnej gotowości niemal całą dobę przez 365 dni w roku. Opowiedzą oni o swojej pracy. Zdradzą, jakie dania zamawiają królowie i celebryci.
17:45MasterChef (7/12)program rozrywkowy
Podzieleni na drużyny zawodnicy będą gotować w parach dania łączące kuchnie różnych krajów. Przegrana ekipa musi wziąć udział w dogrywce wymagającej sporych umiejętności kulinarnych i sprytu.
- 19:15Japonia na talerzu
film dokumentalny, Polska 2020
Alexa Łuczak przeprowadziła się do Kraju Kwitnącej Wiśni dziesięć lat temu. Teraz modelka postanawia podzielić się swoją wiedzą na temat niezwykłej azjatyckiej kuchni.
20:1510 zadań specjalnych Michela Morana (4/10)program rozrywkowy
W tym odcinku programu Michel Moran pokaże, jak łatwo i szybko przygotować imponujące dania. Kucharz przyrządzi pyszne naleśniki zapiekane z kozim serem oraz pstrąga w sosie grenobloise.
20:5010 zadań specjalnych Michela Morana (5/10)program rozrywkowy
W tym odcinku Michel Moran zmierzy się z zamiłowaniem dzieci do niezdrowego jedzenia. Kucharz będzie próbował oszukać zmysły dziecka uzależnionego od znanych smaków i form niezdrowych przekąsek.
21:25Plan na najlepszą restaurację w mieście (1/6)magazyn kulinarny
Kathy Fang planuje wprowadzić nowe menu. Organizuje kolację dla influencerów i swojego ojca, Petera Fanga, który jest jej partnerem biznesowym. Goście ocenią zaproponowane im potrawy.
22:30Plan na najlepszą restaurację w mieście (2/6)magazyn kulinarny
Szefowa kuchni, Kathy Fang, specjalizuje się w daniach typu fusion. Jej marzeniem i ambicją jest stworzenie dań, które wykraczają poza kuchnię chińską. Wraz z ojcem stara się rozwijać restaurację.
23:30Perfekcyjni gospodarze (2/40)serial dokumentalny
Dwie pary konkurują ze sobą w kulinarnym starciu. Wymagający jurorzy - Roberto, Csaba oraz Diego - oceniają, której drużynie należy się tytuł "perfekcyjnych gospodarzy".
0:35Półwysep słodyczy (2/12)serial dokumentalny
Katia Follesa i Damiano Carrara odwiedzają renomowane cukiernie we Włoszech. W każdym odcinku właściciele trzech wybranych lokali starają się skraść podniebienia sędziów oraz swoich przeciwników.
1:55Przyślij przepis (4/6)magazyn kulinarny
Polsko-chorwackiego małżeństwo, Sylwia Pędziwiatr i Stefan Vjekoslav, zdradza widzom swoje ulubione przepisy, m.in.: na 'śniadanie mistrzów', czyli makaron z łososiem, groszkiem i serem.
2:30Przyślij przepis (5/6)magazyn kulinarny
Dominika Orlik, zawodniczka sportów motocyklowych, większość swojego czasu spędza w podróży między turniejami. Jej kamper to nie tylko dom na kółkach, ale także miejsce kulinarnych eksperymentów.
3:00Przyślij przepis (6)magazyn kulinarny
W Chmielnie działa Koło Gospodyń Wiejskich 'Ekobabki'. Przepisy zdradzają Honorata i Monika. Jednym z dań jest zupa rybna. Kolejne potrawy - śledzie w zalewie octowej - szykowane są na piknik.
- 3:35Wszystkiego słodkiego (5/8)
magazyn kulinarny
Dorota Szelągowska i Mateusz Gessler przekonają osoby, które nie radzą sobie w kuchni, jak niewiele potrzeba, by odkryć w sobie talent. Pokażą, jak przygotować banana bread, panna cottę i drożdżówkę.
- 4:05Wszystkiego słodkiego (6/8)
magazyn kulinarny
Dorota Szelągowska i Mateusz Gessler przygotowują tradycyjne desery, wprowadzając w ich receptury innowacyjne zmiany. W menu znajda się wuzetka, szarlotka, ciasto z galaretką i krem sułtański.
- 4:40Wszystkiego słodkiego (7/8)
magazyn kulinarny
Dorota Szelągowska i Mateusz Gessler polecają przepisy, które pozwolą przygotować atrakcyjne desery dla odwiedzających nas gości. Owoce pod kruszonką z budyniem czy tort ombre to popisowe menu.
- 5:15Wszystkiego słodkiego (8)
magazyn kulinarny
Letnie smaki kojarzą się ze słońcem i beztroską. Dorota Szelągowska i Mateusz Gessler starają się odtworzyć te pozytywne emocje. Dlatego m.in. przygotowują angielskie bułeczki z wanilią.
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI











