Zdrowie na widelcu: Syrop glukozowo-fruktozowy (76)
W skrócie: | Anna Guzik ocenia syrop glukozowo-fruktozowy, który można znaleźć w wielu produktach. Sprawdza, czy ten amerykański wynalazek jest główną przyczyną plagi otyłości. Porównuje go z tradycyjnym cukrem. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Program, w którym Anna Guzik sprawdzi, co jedzą widzowie i zmieni ich nawyki żywieniowe tak, aby byli piękni i zdrowi. Prowadząca odwiedzi markety i poszuka w nich zdrowych produktów. Doradzi, co warto, a czego nie warto kupować. Następnie zaprosi do swojej kuchni, gdzie zademonstruje bogate w witaminy produkty, które urozmaicą codzienne posiłki. Prowadzącej w tropieniu żywieniowych bubli towarzyszyć będzie dietetyczka.
Anna Guzik ocenia pewien amerykański wynalazek - syrop glukozowo-fruktozowy, który można znaleźć w wielu produktach, nie tylko tych słodkich. Prowadząca sprawdzi, czy jest on główną przyczyną plagi otyłości, i porówna go z tradycyjnym cukrem. Widzowie dowiedzą się, do rozwoju jakich chorób może się przyczyniać. Za to w kuchni Ania upiecze smaczny, słodki, choć bez syropu, zdrowy piernik na jogurcie naturalnym. Prowadząca przygotuje również domową konserwę rybną.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Anna Guzik gospodarz