x
Polski grill (7)

Polski grill (7)

magazyn kulinarny Polska 2017   od 12 lat
W skrócie:Artur Moroz pokonuje Pieniny, by dostać się na Podhale. Na łące w Zębie, rozpala grill dla gości. Wśród nich są członkowie grupy Pectus, Szymon Chyc-Magdzin z synem Antkiem oraz Jan Szaflarski.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Doświadczony kucharz Artur Moroz udaje się w kulinarną podróż po Polsce, podczas której spotyka się z miłośnikami grillowania. Wybiera miejsca szczególnie malownicze lub charakterystyczne dla danego regionu. Goście podczas wspólnego biesiadowania prezentują widzom swoje oryginalne przepisy na pyszne dania z rusztu.

Tym razem Artur Moroz pokonuje Pieniny, by dostać się na Podhale. Podziwia najpiękniejsze miejsca w tej okolicy. Odwiedza m.in. pieniński Czorsztyn, a w nim hodowlę owiec. Na miejscu obserwuje proces wytwarzania najlepszych w regionie oscypków. Później, na łące w Zębie, najwyżej położonej polskiej wsi na zboczach Gubałówki, Artur rozpala grilla i zaprasza do biesiadowania gości. Wśród nich są członkowie grupy Pectus, a także Szymon Chyc-Magdzin, wokalista i skrzypek grupy Future Folk, z synem Antkiem oraz Jan Szaflarski. Panowie wspólnie zjedzą grillowaną baraninę marynowaną w żętycy, burgery z baraniny, żeberka jagnięce oraz grule i buraki.

Twórcy (pokaż wszystkich)