Polski grill (7)
W skrócie: | Artur Moroz pokonuje Pieniny, by dostać się na Podhale. Na łące w Zębie, rozpala grill dla gości. Wśród nich są członkowie grupy Pectus, Szymon Chyc-Magdzin z synem Antkiem oraz Jan Szaflarski. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Doświadczony kucharz Artur Moroz udaje się w kulinarną podróż po Polsce, podczas której spotyka się z miłośnikami grillowania. Wybiera miejsca szczególnie malownicze lub charakterystyczne dla danego regionu. Goście podczas wspólnego biesiadowania prezentują widzom swoje oryginalne przepisy na pyszne dania z rusztu.
Tym razem Artur Moroz pokonuje Pieniny, by dostać się na Podhale. Podziwia najpiękniejsze miejsca w tej okolicy. Odwiedza m.in. pieniński Czorsztyn, a w nim hodowlę owiec. Na miejscu obserwuje proces wytwarzania najlepszych w regionie oscypków. Później, na łące w Zębie, najwyżej położonej polskiej wsi na zboczach Gubałówki, Artur rozpala grilla i zaprasza do biesiadowania gości. Wśród nich są członkowie grupy Pectus, a także Szymon Chyc-Magdzin, wokalista i skrzypek grupy Future Folk, z synem Antkiem oraz Jan Szaflarski. Panowie wspólnie zjedzą grillowaną baraninę marynowaną w żętycy, burgery z baraniny, żeberka jagnięce oraz grule i buraki.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Artur Moroz gospodarz