Wszystko o jedzeniu: Kurczak (4)
(The Know-it-all-Guide to...)
W skrócie: | Najważniejsze informacje dotyczące drobiu. Od walk kogutów po najciekawsze potrawy z kurcząt - to wszystko musisz wiedzieć, jeśli oblizujesz się na myśl o nuggetsach czy skrzydełkach. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Pełen humoru i ciekawostek serial o najpopularniejszych produktach spożywczych - ich historii, zaletach i sposobie wytwarzania. Każdy odcinek poświęcony jest jednej grupie jedzenia, np. pieczywu, serom czy lodom, i obok podstawowych informacji zawiera również mnóstwo przydatnych wskazówek, interesujących statystyk, a także proste przepisy kulinarne. W programie również wizyty w lokalach, które specjalizują się w danym rodzaju produktów. Na koniec poznajemy upodobania kulinarne Amerykanów, którzy biorą udział w sondach dotyczących ich preferencji - są pytani np. o to, czy wolą pieczywo białe czy ciemne albo o ulubiony smak lodów.
W tym odcinku
Dzisiejszy odcinek z pewnością przypadnie do gustu osobom, które lubią skrzydełka i udka. Dowiemy się, w którym kraju spożywa się najwięcej kurczaków na świecie. Wydawałoby się, że w Wielkiej Brytanii najczęściej zamawianym daniem jest ryba z frytkami, okazuje się jednak, że na Wyspach najchętniej jedzą kurczaka po indyjsku. Obok ciekawostek twórcy programu przygotowali również wiele praktycznych rad, dotyczących gotowania drobiu, a także proste przepisy na dania z kurczaka. Poznamy także wyniki sondy, w której pytano Amerykanów, czy wolą ciemne czy jasne mięso drobiowe.
Zobacz także
- M jak mięso 5: Kurczak (3) - serial dokumentalny - wtorek, 30 kwietnia 12:15 i 1 późniejsza emisja
- Zgrillowani 2: Kurczak (5) - magazyn kulinarny - piątek, 3 maja 16:20